Düzce, tarih, deniz ve doğa zenginliğiyle tatilcileri mest etti

featured
service

Düzce’nin Karadeniz’e açılan kapısı konumundaki sahil kenti Akçakoca ilçesi ile çeşitli ilçelerde yer alan tabiat parkları da tatilde ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Tarihi Ceneviz Kalesi, mavi bayraklı plajı, 38 kilometrelik sahil şeridi bulunan ilçe, İstanbul ve Ankara’ya yakınlığıyla yerli turistlerin tercih ettiği yerler arasında yer aldı.

Tatil süresince konaklama alanları yüzde 100 dolulukla çalışan Akçakoca’nın 37 binli nüfusu, 250 bin seviyesine ulaştı.

Tarihi Ceneviz Kalesi’ni gezen ve deniz manzaralı işletmelerde vakit geçiren ziyaretçiler, kilometrelerce uzunluktaki kumsalla koylarda Karadeniz’in doğal güzellikleriyle dinlenme imkanı buldu.

Kentteki tabiat parkları da en az sahil şeridi ve tarihi mekanlar kadar ziyaretçi çekti.

Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı, Korugöl Tabiat Parkı, Aydınpınar Şelaleleri Tabiat Parkı , Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı, Aktaş Şelalesi Tabiat Parkı ve Efteni Kuş Cenneti, tatil boyunca yaklaşık 35 bin kişiyi ağırladı.

Büyük şehirlerin kalabalığından uzaklaşmak isteyen bazı doğaseverler ise ilçelerde yer alan yaylalarda kamp yaparak tatillerini değerlendirdi.

Merkeze yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki 1400 rakımlı Pürenli ve Balıklı yaylalarına gelenler, göletlerin çevresine çadır kurarak doğa manzarası eşliğinde vakit geçirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Düzce, tarih, deniz ve doğa zenginliğiyle tatilcileri mest etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!