Yüz binlerce mükellef tespit edildi: ”Pişmanlık” hükmünden yararlanabilirsiniz

featured
service

Geçen yıl elde edilen gelirlere ilişkin beyan dönemi, 1 Mart’ta başlayıp 5 Nisan’da sona erdi. Bu süreçte, kira, ücret, menkul sermaye iradı ve diğer kazançlardan gelir elde eden 1 milyon 811 bin mükellef beyanname verdi. Toplamda, 399,2 milyar lira matrah ve 126,9 milyar lira vergi beyan edildi.

Buna göre, beyanname sayısında yüzde 27, matrah miktarında yüzde 107 ve hesaplanan vergide yüzde 101 artış sağlandı. Gelir İdaresi, beyanname vermeyen mükellefleri tespit etti ve vergi dairelerine bildirilmesi için çalışmalara başladı. Bu süreçte, kira, ücret ve değer artış kazancı elde eden ancak beyanname vermeyen mükelleflerle ilgili bilgiler toplandı.

Bankalar, sigorta şirketleri, tapu ve nüfus idaresi gibi kurumlardan elde edilen veriler kullanılarak, beyanname vermeyen mükellefler belirlendi. Vergi dairelerine bildirilmesi için çalışmalar hızla devam ediyor. Ayrıca, 2023’te beyanname vermeyen mükellefler için pişmanlıkla bildirim yapma imkanı bulunuyor. Bu durumda vergi cezası kesilmeden vergiler ödenebiliyor. Beyannamelerin Hazır Beyan Sistemi üzerinden verilmesi ve vergilerin çevrim içi ödenmesi mümkün. Vergi dairesinin yazısı üzerine beyanname verilmesi durumunda ise vergiler cezalı kesiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yüz binlerce mükellef tespit edildi: ”Pişmanlık” hükmünden yararlanabilirsiniz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!