Aralıklı oruç diyetindeki yeni risk!

featured
service

Son yıllarda kilo verme ve kalp sağlığını iyileştirmenin yollarından biri olarak görülen aralıklı oruç için, araştırmalar sonucu farklı keşifler yapılmakta.

Aralıklı beslenmenin kan şekeri ve kolesterol düzeylerini iyileştirdiği biliniyordu. Bilinen riskler arasında ise, yetersiz enerji alımından dolayı konsantrasyonda azalma, ruh durumunun olumsuz etkilenmesi ve yorgunluk vardır. Kadınlarda bazı hormonal dengesizliklere de sebep olabilir.

Ancak, kısıtlı beslenmenin ‘uzun vadeli’ sağlık etkileri bugüne kadar bilinmiyordu. Şimdi ise kalp damar hastalık riskini artırdığı görüldü.

Amerika’da yapılan, 20 bin kişinin incelendiği araştırmada birtakım kanıtlar bulundu. 8 saat ve daha az süre boyunca yemek yiyen, kalan günlük sürede de beslenmeyen insanlarda kalp damar hastalıklarından ölüm olasılığının daha yüksek olduğunu ortaya çıktı.

Bunun en büyük sebeplerinden birinin kas kaybı olduğu düşünülüyor. Düşük kas kütlesine sahip olmak, kalp damar hastalıklarından ölüm riskini artırıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Aralıklı oruç diyetindeki yeni risk!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!