Erdoğan ve Sudani’den ortak açıklama

featured
service

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarını sürdürdüğü Irak’ın başkenti Bağdat’ta Başbakan Sudani ile ikili ve heyetlerarası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, görüşmelerde güvenlik ve terörle mücadelede iş birliğinin en önemli gündem maddesi olduğunun altını çizerek, “Cumhurbaşkanı Sayın Reşid ve ardından Sayın Başbakan Sudani ile gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde Türkiye-Irak ilişkilerini geniş bir yelpazede ele aldık. Güvenlik ve terörle mücadelede iş birliği en önemli gündem maddelerimizden birini oluşturdu. Irak topraklarından Türkiye’yi hedef alan terör örgütü PKK’ya ve uzantılarına karşı alabileceğimiz müşterek adımları istişare ettik. PKK’nın Irak’ta yasaklı örgüt ilan edilmesini memnuniyetle karşıladık. Resmen terör örgütü ilan edilerek Irak topraklarındaki varlığının en kısa zamanda sonlanacağına olan inancımı bu vesileyle mevkidaşlarımla paylaştım. Bu komşuluk ve kardeşlik hukukumuzun da gereğidir” dedi.

SUDANİ: IRAK VE TÜRKİYE’NİN GÜVENLİĞİ BÖLÜNMEZ BİR BÜTÜNDÜR

Irak Başbakanı Sudani, konuşmasında, “Irak topraklarından başka bir ülkeye saldırı düzenlenmesine izin veremeyiz.” diyerek, “Irak ve Türkiye’nin güvenliği bölünmez bir bütündür.” ifadesini kullandı.

Sudani, “(Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmede) Türkiye ve Irak’ın istikrarını sağlayacak güvenlik işbirliğinde mutabık kaldık.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Erdoğan ve Sudani’den ortak açıklama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!