Sosyalist partiler: Taksim yasağını tanımayacağız

featured
service

Vali Gül, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Biliyorsunuz 1 Mayıs, 2012 yılından itibaren Taksim’de kutlanmıyor. Dolayısıyla da Taksim bu anlamda sadece 1 Mayıs değil, bu tür etkinliklerin tamamına kapalı” ifadelerini kullandı.
Gül, başta DİSK ve KESK olmak üzere Taksim için talepte bulunan herkesle konuştuklarını ve kutlamaların bu sene Taksim’de olmayacağını sendikalara izah ettiklerini belirtti.

SOSYALİST PARTİLER YASAĞA KARŞI

Birgün gazetesine açıklamalarda bulunan sosyalist partilerin başkan ve temsilcileri İstanbul Valiliği’nin Taksim yasağını tanımayacaklarını açıkladı.

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer, “SOL Parti olarak seçim sonuçlarının çağrısının bize yüklediği görevle bulunduğumuz her yerde emekçiler, gençler, kadınlar, emeklilerle birlikte alanlarda olacağız. Bu karanlık rejimi yenebiliriz, kurtuluş da umut da kendi kollarımızda” dedi.

DEM Parti Emek Komisyonu Eş Sözcüsü Mehmet Bozgeyik ise, Taksim Meydanı’nda ısrarcı olduklarını söyledi. Bozgeyik, “8 Mart’ta kadınların yarattığı coşkunun, 21 Mart’ta Newroz alanlarındaki kitleselliğin şimdi seçim sonuçlarından gelen moralle 1 Mayıs alanlarına yansıması lazım. Halkın sandıkta verdiği cevap meydanlara da yansımalı” dedi.

Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan, 1 Mayıs’ın tüm Türkiye genelinde en yaygın ve kitlesel şekilde örgütlenmesi için çalışmalar sürdürdüklerini söyledi.

Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen, 1 Mayıs’ta da örgütlü oldukları her yerde sendika, toplu sözleşme, taban maaş ve daha birçok hak için alanlarda olacaklarını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sosyalist partiler: Taksim yasağını tanımayacağız

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!