Dismorfofobi genç yaşta estetiğe yol açıyor…

featured
service

Günümüzde, mükemmeliyetçilik toplumumuzun birçok kesimini etkisi altına almış durumda. Ancaki bu görünüşe dayalı algı, bazı bireyler için bir çıkmaz haline gelebiliyor.

Dismorfofobi, kişinin kusurulu olduğuna dair aşırı bir endişe ve obsesif düşüncelerle karakterize edilen ama aslında hayali çirkinlik gördüğü bir durumdur. Bu durum çocukları da etkileyip sağlıklı gelişimlerini etkileyebilir.

Çocuklar, fiziksel görünümlerini olumsuz şekilde değerlendirme eğilimdedirler; dirmorfofobiden de muzdarip olunduğunda benlik saygısı ve özgüven çocukta en az seviyeye inmektedir.

Özellikle ergenlik döneminde, sosyal medya ya da kötü okul ortamından dolayı beedenlerinden duydukları rahatsızlık, dismorfofobiyi tetikleyebilir.

Dismorfofobi utanç ve izolasyona sebep olur. Çocuk, iletişim kurmaktan kaçınır. Akademik başarıları ve arkadaşlık ilişkileri kötüye gidebilir. Sonuç ise depresyona kadar ulaşabilir. Çocuk elindeki ilk kendini değiştirme fırsatını değerlendirecektir.

Bu, estetik yaptırma, abartılı ve yaşına uygunsuz makyaj kullanımı olabilir. Genelde ikisi de sosyal medyada beğenilen tarzda kişileri taklit etmek amaçlı yapılır.

Çocuklar için dismorfofobi, profesyonel yardım ve aile desteğinin çözemeyeceği br hastalık değildir. Fakat bu tür kaygı bozukluklarının erken teşhis edilmesi önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dismorfofobi genç yaşta estetiğe yol açıyor…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!