Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan çiftçilere 300 bin TL kredi: Başvuru şartları nedir?

featured
service

Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçilere, hayvan yetiştiricilerine 300 bin liraya kadar yüzde 100 faiz destekli kredi vereceğini açıkladı.

Çiftçilere yüzde 100 faiz indirimli 300 bin TL kredi müjdesi: Başvuru nasıl yapılacak?

Kredi çekmek isteyen vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yüz binlerce çiftçiyi ilgilendiren açıklamaya baktığımızda 300 bin liraya kadar faizsiz kredi müjdesi verildi.

1 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan son dakika açıklamasına baktığımızda Tarımsal Üretime Dair Faiz/Kar Payı Destekli Yatırım ve İşletme Kredisi/Finansmanı Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliği ile 300 bin liraya kadar yüzde 100 faiz destekli kredi paketine yer verildi.

Bitkisel ve hayvansal üretim yapan üreticilere yönelik büyük bir destek programı açıklandı. Resmi Gazete’de yayınlanan açıklamaya baktığımızda devlet destekli kredi verileceği bildirilirken bu kredinin yüzde 70’inin tarımsal girdiler için aynı, kalan yüzde 30’luk kısmının ise nakdi olarak verileceği bildirildi.

Açıklamaya göre 210 bin liranın ayni verileceği, 90 bin liranın ise vatandaşlara nakit şekilde verileceği açıklandı.

Üreticilik yapan vatandaşlar, bu krediyi veterinerlik hizmeti, akaryakıt, yem, ilaç, aşı gübre fide ve tohum gibi çeşitli girdilerde kullanabilecek. Üretim planlaması yapan üreticilere yüzde 209, sözleşmeli üretim yapan gerçek ve tüzel kişilere ise ek yüzde 15 faiz indirimi yapılacak.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan çiftçilere 300 bin TL kredi: Başvuru şartları nedir?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!