Ücretsiz doğalgaz desteği sona erdi

featured
service

Ücretsiz doğalgaz desteği ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada ücretsiz doğalgaz desteğinin sona erdiğine yer verildi.

Ücretsiz doğalgaz desteği geçen sene başlamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz’den çıkarılan doğalgaz için düzenlenen törende müjde vermiş ve tüm konutlarda 1 yıl boyunca 25 metreküp doğalgazın ücretsiz olarak verileceğini söyledi.

Toplamda 20 milyon hane için doğalgaz yardımı yapıldı ve ücretsiz doğal gaz uygulamasının 43 milyar lira seviyesinde olduğuna yer verildi.

Söz konusu destek ile ısınma haricinde 25 metreküp için ücret ödemesi yapılmıyordu. 25 metreküpün üzerinde kullanılan doğalgaz için ise faturalandırma işlemi oluyor. 25 metreküpün altında kullanılan doğlagazda faturalar 0 TL olarak geliyordu.

MAYIS’TA ZAM YOK

BOTAŞ tarafından gece yarısı bir açıklama yapıldı ve MAyıs ayında tarifelerde artış olmayacağına yer verildi. Bu açıklamaya göre konut, sanayi ve elektrik üretim amaçlı kullanılan tarifelerin sabit kalacağına yer verildi.

KONUTTA 150 TL’LİK ARTIŞ OLACAK

1 Mayıs itibarıyla ücretsiz doğalgaz desteğinin sona ermesinden sonra artık faturalar tam gelecek. 25 metreküp doğalgaz desteği 150 liraya denk geliyordu.

DEVLET 3500 TL VERİYOR

Devlet, ihtiyaç sahibi ailelere 1500-3500 TL arasında doğalgaz desteği veriyor. Söz konusu destek için başvuru şartları şu şekilde:

3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olup hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (2024 yılı için  5.667,37 TL) az olan haneler (Hanesinde memur, noter ve muhtar bulunanlar hariç) faydalanabilmektedir.

Bu şartları taşıyan vatandaşların SYDV’lere başvuru yaparak doğalgaz yardımından faydalanması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ücretsiz doğalgaz desteği sona erdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!