Yığılca’da YAKUT, derneği kuruluyor

featured
service

Yığılca’da meydana gelebilecek afetlerde gönüllü olarak yardım edecek sivil toplum örgütü eksikliğinin önüne YAKUT ile geçilecek. Deprem, sel , yangın vb. afetlerde YAKUT vatandaşın yardımına koşacak.

Yığılca Kaymakamlığı İlçe Yazı İşleri Müdürü Sait Akbel’e teslim edilen kuruluş evrakları gerekli incelemelerin ardından sonuçlanacak.

6 Şubat Maraş depremlerinde yardım eden gönüllü kuruluşlar yaraları sarmada öncülük ettiler.

Burada devletin AFAD teşkilatı kadar gönüllü çalışan sivil toplum örgütleri adeta destan yazdılar.

Bir çok hikayenin kahramanı olarak, günler sonra kurtarılan küçük ve büyük bedenlerde onların parmak izleri vardı.

İlçemizde ise böyle afetlerde yardım edecek gönüllü bir kuruluşun olmaması gönüllüleri harekete geçirdi.

Yığılcanın Sesi Gazetesi köşe yazarı Veli Vergili’nin bir çok defa yazılarında dile getirdiği “Afete hazırlan sevdiklerinle yaşlan” yazıları dikkate alındı.

Yığılca’da meydana gelebilecek afetler için bir araya gönüllü dernek kurucuları, Emekli Jandarma Başçavuş  Mustafa Haklı başkanlığında, Sağlıkçı Zafer Durmaz, İmam Hatip Sinan Kahraman, Emekli öğretmen Veli Vergili, Atatürk Mahallesi muhtarı Serkan Maradit, Zabıta Özcan Altıay ve Sağlıkçı Uğur Şahin’nden oluştu.

İlçe nüfus müdürlüğünden gerekli evraklar alınarak Yığılca Kaymakamlığına teslim edildi.

Dernek tarafından yapılan açıklamada, derneğin amacının “ deprem,sel ve her türlü doğal afette, tüm kaza ve olumsuz durumlarda kayıtsız şartsız amaç ve sonuç gözetmeksizin kazazede, yaralı v.s. ye en kısa zamanda ulaşma temel ilkyardım kurtarma, tahliye gibi işlemleri yapmak, gönüllülerden oluşan ilkyardım kurtarma birimleri oluşturmak tır. İçişleri bakanlığından gelecek izinden sonra üye kayıtlarına başlanıp altı ay içinde kuruluş çalışmaları tamamlanarak genel kurulu yapılacak. Arama, Kurtarma ve İlkyardım ekipleri oluşturularak malzeme temini yapılacak. Kaymakamımız Hüseyin Demirkol  ve Belediye Başkanı Selami Savaş’ın bu konuda her türlü desteği vereceğine inanıyoruz. Özellikle bir can kurtarmanın hazzını ve onurunu duymak isteyen gönüllülerin derneğe üye olup gereğini yapmaları bir insanlık görevidir. Yapılacak eğitim çalışmaları ile donanımlı ekipler yetiştirip sadece ilçemizde değil, ülkemizin her yerine hizmet edecek gönüllülere ihtiyaç var. Unutmayalım; Afetler hayatımızın bir gerçeğidir. Hazırlıklı olmak ise hepimizin görevidir” denildi.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
Yığılca’da YAKUT, derneği kuruluyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 4 Mayıs 2024, 20:44

    Emeği geçen ve öncülük edenleri kutmuyorum.

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!