MEB 20 bin öğretmen ataması ne zaman? MEB öğretmen atama takvimi 2024 güncel

featured
service

MEB 20 bin öğretmen ataması için ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihlerinin yapılacağı tarihleri duyuruldu. Öğretmen ataması yapılacak alanlar, taban puan ve kontenjan listesi de açıklandı. Peki MEB 20 bin öğretmen ataması ne zaman? İşte merak edilen MEB öğretmen atama takvimi 2024 güncel tarihleri ve kontenjan listesi sorgulama ekranı.

MEB 20 bin öğretmen ataması ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 20 bin öğretmen ataması adına yapılacak ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihlerinin 20-31 Mayıs‘ta alınacağını ve adayların gireceği sözlü sınavların 1 Temmuz‘dan itibaren başlayacağını bildirdi.

Hangi kontenjandan kaç öğretmen alımı yapılacak?

MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen atama takvimini ve branş bazında kontenjan dağılımını da internet sitesi üzerinden yayımladı. Alımı yapılacak olan öğretmenlerin alanları, istenen taban puanı ve kontenjan sayısı aşağıdaki listede belirtilmektedir.

20 bin öğretmen ataması hangi illerde yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 20 bin öğretmen atamasının kontenjan listesi yayımlandı. Öğretmen adayları, hangi illerde kaç öğretmen alımı yapılacağını da merak ediyor. Alımların branşları ve sayıları açıklanmış olsa da hangi şehre alım yapılacağı henüz belirtilmedi. Açıklama yapıldığında detayları haber sitemizden öğrenebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MEB 20 bin öğretmen ataması ne zaman? MEB öğretmen atama takvimi 2024 güncel

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!