Fransa’da 27 milletvekilinden Filistin devletini tanıma çağrısı

featured
service

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) daimi üyesi ve “Avrupa Birliği’nin (AB) arkasındaki itici güç” olan Fransa’nın, barış için çalışma sorumluluğu olduğu belirtilen mektupta, “çatışmalara son verecek ve iki devletli çözümün önünü açacak diplomatik sürecin” yeniden başlatılması gerektiği kaydedildi.

15 üyeli BMGK’de Cezayir tarafından sunulan, Filistin’in BM’ye tam üyeliğini talep eden karar tasarısının daimi üye ABD’nin “hayır” oyu kullanmasıyla reddedilmesine değinilen mektupta, Fransa’nın “diplomatik tutumuna sadık kalarak” karar lehinde oy kullandığı hatırlatıldı.

Filistin’in basit bir “üye olmayan gözlemci devlet” olarak kalmaması ve BM’nin tam üye devleti olarak tanınmasının ve uluslararası toplumun barış yolunda ilerleyebilmesindeki öneminin vurgulandığı mektupta, Fransa hükümetine Filistin devletini tanıma çağrısı yapıldı.

Mektupta, söz konusu karar tasarısının uygulanması talep edilerek, İsrail’in yanında barış ve güvenlik içinde demokratik ve egemen bir Filistin devletinin kurulmasının amaçlandığı belirtildi. AA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fransa’da 27 milletvekilinden Filistin devletini tanıma çağrısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!