Umrecileri ve vaizleri yerden yere vurdu

featured
service

2021 yılına kadar Türkiye’de aktif yayınıyla ‘Elsharq’ adlı Youtube kanalında yayınlanan ‘Moataz ile’ programıyla tanınan Mısırlı gazeteci Moataz Matar’ın (49) Arap yöneticilerine ve bazı Arap vatandaşlara yönelik tepkisi sosyal medyada gündem oldu.

Yakın tarihte programları Facebook ve Youtube’dan canlı olarak verilen Matar hakkında, Mısır’daki Sisi yönetimini eleştirdiği için hakkında 26 yıl hapis cezası verilmişti.

MISIR HÜKÜMETİNE YÖNELİK SERT ELEŞTİRİLERİYLE TANINDI

Moataz Matar’ın Yeni Şafak’a şu açıklamalarda bulunmuştu:

“Mısır’da güçlü bir sistem yok. ABD nereye giderse Mısır oraya gidiyor. İsrail’in yanında yer alıyor. Sisi sırf kendini güçlü göstermek için her şeyi yapabilir. Eğer Cemal Kaşıkçı cinayetini Suudi Arabistan değil de Mısır işlemiş olsaydı, ABD Mısır’ı destekleyecekti. Çünkü ABD’nin Ortadoğu’daki işbirlikçilerinden birisi de Mısır. Hakkımdaki cezalar Türkiye’ye gelip yayınlara başlamamdan sonra verildi. Darbeci Sisi’nin yaptığı tüm yanlışları bir bir anlatıyorum. Ekonomik gidişatı ve Müslümanların sesini dünyaya duyurmaya başladıktan sonra cezam Sisi tarafından kesildi. Beni bulamadıkları için kardeşimi kaçırdılar. Kendisinden 6 ay haber alamadık. Daha sonra öğrendik ki tutuklanmış. Gerekçe olarak ‘Müslüman Kardeşler üyeliği’ gösterildi.”

“Yayınlarım reytingde Ortadoğu’nun bir numarası olunca Mısır’daki Sisi yanlısı TV kanalları beni ‘terörist’ ilan etti. Tehditler almaya başladım. ‘Kim Matar’ı görürse onu öldürsün’ denilmeye başlandı. Sisi de katıldığı programlarda benim hakkıma ‘bu teröristtir, öldürün’ diye emir verdi. Ben terörist değilim sadece doğruları söylüyorum. Sisi yönetimine boyun eğmeyenler tek tek tutuklanıyor. İhvan liderleri bir bir hapsedildi. Yapmadıkları suçlar üzerlerine atıldı. Sadece İhvan liderleri ve üyeleri değil Mısır’daki bütün mazlumlar içeride. Bizi arayıp eşlerinin, çocuklarının hapishanelerde işkence gördüklerini söylüyorlar.”

Türkiye’ye 2014’te gelen Moataz Matar, yayınlarını İstanbul’da 2 oda 1 stüdyo büyüklüğündeki daireden yapıyordu. Kurduğu el-Şark kanalıyla izlenme oranları Mısır’da El Cezire’yi bile geride bırakan Matar hakkında 26 yıllık hapis cezası verilmişti.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında da Türkiye’de bulunan Matar, 2 bölümlük program halinde darbe hakkındaki yayında bulunmuştu.

Müslüman Kardeşler örgütlenmesine bağlı olduğu bilinen televizyon kanalının 46 yaşındaki Matar, 2021 yılında Türkiye’yi zor durumda bırakmamak için programlarına süresiz şekilde ara verdiğini duyurmuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Umrecileri ve vaizleri yerden yere vurdu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!