Önder Uğurlu’dan Uluslararası alanda büyük başarı

featured
service

KASTOB Uluslararası Kısa Film Yarışması “Kıyıdaki Kadınlar”a katılım sağlayarak Düzce’yi ve Yığılca’yı temsil eden Türkiye Mevlâna Platformu Başkanı Önder Uğurlu büyük bir başarıya imza attı.

Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu çatısı altında, Kadın, Bilim, Kültür ve Sanat Dernek ve Komisyonunun girişimiyle düzenlenen KASTOB Uluslararası Kısa Film Yarışması ‘‘Kıyıdaki Kadınlar’’ teması ile İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. 881 dernek ve 2 milyondan fazla üyesi ile faaliyet gösteren KASTOB Uluslararası Kısa Film Yarışması için; Kadın Bilim Kültür ve Sanat Komisyonu’nun girişimiyle düzenlenen yarışmanın temasının “Kıyıdaki Kadınlar” olmasına karar verildi.

Türkiye Mevlâna Platformu Başkanı Önder Uğurlu, KASTOB Uluslararası Kısa Film Yarışması’na Düzce Dernekler Federasyonu (DÜZFED) adına katılım sağladı. Yönetmenliğini Taha Aydın’ın yaptığı Kıyıdakiler isimli kısa film ile uluslararası alanda derece elde eden Önder Uğurlu ve ekibi, Düzce’nin ve Yığılca’nın adını bir kez daha uluslararası alanda duyurdu.

Yarışmanın amacının kadınların toplumdaki konumlarının, başarılarının, sıkıntılarının, çabalarının, hayatlarındaki görünmez engellerin, cam tavanların görünür kılınabilmesi amacıyla kültür değeri yüksek, özgün ve nitelikli kısa film yapımını teşvik etmek olarak açıklandı.

Yarışmanın ödül gecesi ise Dünya Kadınlar Gününe ithafen geçtiğimiz mart ayında gerçekleştirildi ve ödüller sahibini buldu. Kıyıdakiler isimli eser ile DÜZFED adına yarışmayı ilk 10’da bitirme başarısı gösteren Türkiye Mevlâna Platformu Başkanı Önder Uğurlu ve ekibi, yarışma sonrasında kadınların sosyal yaşamdaki yaşadıkları zorlukların son bulması gerektiğini ifade etti.

Gerçekleştirilen KASTOB Uluslararası Kısa Film Yarışması “Kıyıdaki Kadınlar”da dereceye giren yarışmacılara teşekkür belgesi takdim edildi. Kıyıdakiler filmi ile dereceye giren Önder Uğurlu’da kendisine gösterilen yoğun destek eşliğinde belgesini aldı.

Kıyıdakiler kısa filmini izlemek için linke tıklayabilirsiniz.

https://www.instagram.com/reel/C4taQGcLmDg/?igsh=cmdzZGY5c3V1M3p6

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Önder Uğurlu’dan Uluslararası alanda büyük başarı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!