Vali Atay, Yığılca’da – Yığılcanınsesi Gazetesi

featured
service

    Yığılca Kaymakamı Talha Altuntaş ve kurum amirleri ile birlikte, Mevsimlik Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi Projesi kapsamında, Yığılca Kocameşe Mesire Alanında düzenlenen etkinliğe katılan Vali Atay, burada çocuklar ile vakit geçirdi. 

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Çalışma Genel Müdürlüğü ile Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi işbirliğinde yürütülen, Avrupa Çikolata, Bisküvi ve Şekerleme Sanayi Kuruluşu (CAOBISCO) kaynaklarıyla finanse edilen ve Pikolo Derneği’nin uygulama ortağı olduğu “Türkiye’deki Mevsimlik Fındık Tarımında En Kötü Biçimlerdeki Çocuk İşçiliğinin Sona Erdirilmesine Yönelik Kapsamlı Model Projesi” DÜZCE ili Yığılca ilçesindeki Sosyal Destek Merkezlerinde (SDM) devam etmekte. Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Programı kapsamında mevsimlik tarımda aileleriyle birlikte göçe katılan çocukların işten el çektirilerek eğitime kazandırılmaları amaçlanmakta. 2021 yılında uygulanmaya başlanan proje kapsamındaki yapılan çalışmalarda aktivitenin yürütüldüğü yere ve zamana göre iki farklı metodoloji uygulanmakta bu metodolojiler yaygın ve örgün eğitim dönemlerini kapsamakta. Sosyal Destek Merkezlerinde çocuklar için 08:00’den 16:00’ya kadar akademik, sosyal ve kültürel faaliyetler düzenleniyor. Akademik faaliyetler için Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bulunan modüller kullanılırken, SCREAM Etkinlikleri, Sağlık ve Güvenlik Kültürü ve bölgesel geziler gibi farklı eğitsel araçlar kullanılıyor. Projenin kapanış etkinliği geçtiğimiz gün Koca Meşe mesire alanında gerçekleştirilmiştir.

Yığılca koca meşe mesire alanında yapılan kapanış etkinliğinde Düzce Valisi Cevdet Atay, Vali Yr. Haluk Çakmak , İl Jandarma Alay komutanı Murat Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, Yığılca Kaymakamı Talha Altuntaş, Belediye Başkanı Rasim Çam, Düzce İl Gençlik ve Spor Müdürü İsa Yazıcı, Yığılca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aldırmaz, Yığılca Orman İşletme Müdürü Sefer Tüce, Yığılca Tarım ve Orman İlçe Müdürü Bünyamin Ali, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Said Cesur katıldı. 

Kocameşe Mesire alanında yapılan programın ardından Hebeler ve Köseler köylerine ziyaret düzenlendi. 

Vatandaşlarla bir araya gelen Vali Cevdet Atay burada vatandaşın sorunlarını ve taleplerini dinledi. 

4907 kez okundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vali Atay, Yığılca’da – Yığılcanınsesi Gazetesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!