İLÇEMİZDE İZ BIRAKANLAR (3)

featured
service

      Değerli Okuyucular, Sevgili Dostlar, ” İz bırakan her zaman hatırlanır, iz bırakmadan giden çabuk unutulur. Hayatta  zor olan iki şey vardır; biri insanın kendine iyi bir ad sağlaması, ikincisi de bu adı sürdürmesidir. ” demiş büyüklerimiz. Geçen hafta 12 Mart günü İstiklal marşımızın kabul edilişinin 102 yıldönümünü,18 Mart günü ise Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümü kutlayıp, aynı zamanda şehitleri anma günü olan 18 Mart’ta  ilçemizdeki ve tüm yurdumuzdaki şehitlerimizi saygıyla andık. Allah mekânlarını cennet eylesin. 21 Mart yani bugün ünlü ozanımız Aşık Veysel’in 50. ölüm yıldönümü 2023 yılı Aşık Veysel yılı olarak ilan edildi. İnşallah ileride onunla ilgili bir yazı kaleme alacağım. Bu gün ayrıca atalarımızın Ergenekon’dan çıkıp yeniden şahlandıkları gün olan Nevruz Bayramı kutlu olsun. 23 Mart günü ise dini olarak en önemli kutsal ayımız Ramazan ayı başlıyor. Allah hepimize gerektiği gibi idrak edip sağlıkla Ramazan Bayramı’na ulaşmayı nasip eylesin. Ben de daha önce ilçemizde iz bırakanlar olarak yazdığımın yazılarımın üçüncüsünü bu hafta yazıp okuyucularıma tanıtmak istedim.

                 Değerli Okuyucular; iyi insan mutluluk, kötü insan tecrübe, yanlış insan ders, mükemmel insan iz bırakır, demişler. Daha önceki yazılarımda ilçemizde görev yapıp iz bırakan kaymakamları, belediye başkanlarımızı ve yaptıklarını anlatmıştım. Hayati Hatipoğlu benim bildiğim kadarıyla aynı zamanda eski adı tahrirat kâtibi yeni adıyla kaymakamlık yazı işleri müdürü olan ilk kişiydi. 1980’li yıllara kadar bu görevi yaptığını hatırlıyorum. Kaymakam vekilliği yaptığı dönemde çok güzel işler yapmıştı. Onun emekli olmasından sonra 1983 yılında halen Kaynaşlı Tavak köyünden Cemal Gündüz ilçemize kaymakamlık yazı işleri müdürü olarak atanır. Uzun yıllar kaymakam vekilliği de yapar. Görev yaptığı 15 yılda Fiskobirlik, Esnaf Kefalet ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin kurulmasında, sağlık ocakları, kanalizasyon ve köylere içme suyu getirilmesi çalışmalarına ön ayak olur. Kaymakamla anlaşamayınca 1998 yılında kendi isteği ile emekli olur. Ardından Fahri Altınkayık, onun ardından Sefa Yavuz yazı işleri müdürü olur. 2012 yılında Serdar Badem bu göreve başlar. Güler yüzü mütevazı duruşu ve yardımseverliği ile ilçemizde herkesin sevgisini kazanır. 2023 yılına kadar 11 yıl bu görevi başarı ile yapan Serdar Badem Düzce Valiliğine yazı işleri müdürü olarak atanması ile geçen hafta ilçemizden ayrılır.  Hayati abiye, Cemal abiye, Fahri Bey’e, Sefa Bey’e ve Serdar Bey’e yazı işleri müdürü olarak yaptıkları hizmetler için teşekkür ederiz.

                  Değerli Dostlar ve Okuyucularım, kaymakamlıktan sonra ilçede en önemli kurumlardan biride Milli Eğitim. Burada birçok öğretmenimiz görev yapmış. Hepsini minnet ve şükranla anıyorum. Ben de bu eğitim ordusunda 40 yıl dört ay görev yaptım. Bu görevimin 39 yıla yakın bölümü ilçemizde geçti. Binlerce öğrenci okutup yönetici olarak da görev yaptım. İlçemizde benden fazla görev yapan sanırım yoktur. Bir gün belki bizi de iz bırakan olarak yazan olur. İlçemizde geçmişten günümüze iz bırakan birçok öğretmen abimiz var. Zaman zaman onları ve yaptıklarını anlatacağım. İlçemize damat olarak Aydın Karpuzlu’dan dan gelip burada evlenerek bizden biri olan, çoğu Yığılcalıdan daha fazla ilçemizi sevip hizmet eden Alaettin Ergün hocam dışarıdan olup iz bırakanların başında geliyor. Ömrünün 30 yılını bu ilçeye adayan arkadaşıma ilçemiz adına teşekkür ederim. Hala Yığılca dedin mi koşar gelir. Yığılcaspor’un fanatik takipçisidir. Halen görevde olup şimdiden iz bırakmaya aday İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aldırmaz var. 2006 yılında Kırık İlköğretim okulunda göreve başlayan Alaplılı Aldırmaz o zamandan beri ilçemize hizmet ediyor. Kendisine ilçemiz adına teşekkür ederim. Gerçekten gösterişten uzak Allah rızası için bu görevi yaptığına şahit oluyoruz. İnşallah emekliliğe kadar ilçemize hizmet eder. Gazetemiz haberinde gördüğünüz gibi geçmişte ilçemizde görev yapıp benim yöneticilik yaptığım dönemde öğretmenim olan Ferhat Davran hocamızın MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünde daire başkanı olması hepimizi gururlandırdı. Başarılarının devamını dileriz.    Halen ilçemizde görevde olup iz bırakmaya aday başka kurum müdürlerimiz de var. Onları da zaman zaman yazacağım. Yığılca için hizmet yolunda emek verip terini akıtan herkese teşekkürler. Onları hiçbir zaman unutmayız. Şimdilik sağlıkla, dostlukla kalın; hoşça kalın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İLÇEMİZDE İZ BIRAKANLAR (3)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!