Yığılca’da organik tarım ile Fındık verimi arttırılacak 

featured
service

Yığılca’da organik tarım ile Fındık verimi arttırılarak dalların geliştirilmesi sağlanacak. 

Doğu Marmara kalkınma ajansı ve Yığılca Tarım ve Orman müdürlüğünce hazırlanan “Yığılca’da Fındık Dalları Organik Tarımla Yeşillenecek” adlı teknik destek projesi kapsamında Organik Tarım Yönetmeliği ve Sertifika Süreci, Sözleşmeli Tarım Yönetmeliği ve Uygulaması, Fındık Tarımında Gübreleme, Fındık Tarımında İlaçlama, Fındık Tarımında Bakım İşlemleri konuları hakkında Düzce ATAHAN TARIM Proje ve Danışmanlık Hizmetleri firması tarafından 10 farklı köyde 200 üreticiye eğitmen Ziraat mühendisi Coşkun Tosun ve Hakkı Yurtseven tarafından eğitimler verildi.Hem teori hem de uygulamalı olarak düzenlenen projede çiftlerimizin memnun kaldığı gözlemlendi. Verilen eğitimlerle birlikte daha kaliteli daha verimli fındık üretimin yapılması amaçlanmaktadır. Köylerinden kentlere göç eden genç nüfusun fındık tarıma geri kazandırılması için gerekli olan fındık tarımı üzerinden ek gelir sağlanabilecek üretim yolları hakkında bilgilendirilmeler yapıldı. 

Organik tarım ile üreticilerimizin organik tarım desteğinden faydalanmaları noktasında hem Yığılca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü hem de Atahan Tarım ’ın üreticilere yardımcı olacağı dile getirildi. Eğitimlerde ve daha önce yapılan çalışmalar neticesinde Yığılca İlçemizde ilk aşamada 65 üreticinin Organik Tarım sertifika sürecinin başlanıldığı ve bu sayının 2023 yılı sonunda 120 civarında olması tahmin edilmektedir.  

Ayrıca ilçemizin coğrafi işaretli Yığılca arısının da doğal yaşam alanının korunması noktasında organik tarıma arıcılarımızın da yönleneceği düşünülmektedir. 

Eğitimlerde konular haricinde ilçemizde yaşanan zirai don ve selle ilgili bilgilendirme yapılarak çiftçilerin arazilerini doğa olaylarına karşı TARSİM ile sigortalatmalarının önemi vurgulandı. Tarsim sigortasının sadece bankalardan kredi çekerken değil kredi haricinde de sigorta yapılabildiği dile getirildi.  

Atahan Tarım kurucuları ve ortakları olan Hakkı Yurtseven ve Coşkun Tosun un eğitimleri sadece 10 köyle sınırlı olmayacağını ve diğer köylere de eğitime gidileceğini vurguladılar.

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yığılca’da organik tarım ile Fındık verimi arttırılacak 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!