MEVLİD-İ NEBİ YIĞILCA’DA BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLANDI

featured
service

Her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan ve Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl ki teması Hz. Peygamber, İman ve İstikamet olarak belirlenen Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle Yığılca Pazaryeri Cami’nde Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

Vatandaşların yoğun katılım ve büyük ilgi gösterdiği program, merkez cami görevlilerinin, Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahi ve mevlid okumalarının ardından İlçe Müftüsü İbrahim Arvasi, Hz. Peygamber’i anmaktan anlamaya şiarıyla Peygamberimizin örnek hayatının iyi anlaşılması ve sünnetinin hayatımıza tatbiki vurgusuyla haftanın özel teması olan Hz.Peygamber, İman ve İstikamet konulu vaaz etti. Vaazının sonunda Mevlid-i Nebi Haftası özel etkinliklerinin bu geceyle sınırlı olmayıp hafta boyu devam edeceğini, 28 Eylül 2023 Perşembe günü öğleden önce müftülüğe bağlı Merkez 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursunda kurs öğrencileri tarafından bir program, aynı gün müftülük tarafından Yığılca Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda öğrencilere yönelik konferans programı düzenleneceğini, 29 Eylül 2023 Cuma günü de öğleden önce bayanlara yönelik program düzenleneceğini ayrıca yaklaşan 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle kurumlar ve esnaflarımız başta olmak üzere çeşitli ziyaretler ve etkinliklerin planlandığını bildirerek akabinde Müftü Arvasi’nin yaptığı dua ile camideki program sona erdi.

Cami çıkışı bazı vatandaşlarımız programdan duydukları memnuniyeti ve çeşitli vesilelerle bu tür buluşma ve kalabalıkların gerçekleşmesini temenni ettiklerini ve böylesi atmosferlere ihtiyaç duyduklarını Müftü Arvasi’ye bildirdiler. İlçe Müftüsü İbrahim Arvasi’de böyle bir talebin vatandaşlarımızdan gelmesinin önemine değinerek, bu isteği son derece önemli ve değerli bulduklarını, önümüzdeki süreçte aile, çocuk ve gençlere yönelik cami buluşmaları kapsamında etkinlikler planladıklarını, ileri ki zamanlarda onları da hayata geçirmek istediklerini, bu yönde oluşacak talep ve faaliyetlerin icrası noktasında istişare ve işbirliğine önem verdiklerini, cami dışında alternatif mekanlarda yapılacak programlara kurum olarak imkanlar dahilinde katkı sunmaya hazır olduklarını ifade etmesinin ardından, ilçe esnaflarından Aydın Usta Restaurant’ta yemek ikramı ile program sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MEVLİD-İ NEBİ YIĞILCA’DA BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLANDI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!