Vergili: “Karakaş Camii İmamı Mustafa Karadere göz kamaştırıyor”

featured
service

Gazetemiz Köşe Yazarı Yığılcalı Emekli Öğretmen Veli Vergili, Camiler ve din görevlileri haftası kutlamaları nedeniyle yaptığı araştırmalara ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Yığılca’da görev yapan din görevlilerinin önemli roller üstlendiğini aktaran Vergili, “İlçemizde camiler ve din görevlileri haftası kutlanıyor. Yığılcanınsesi gazetesi olarak yaptığımız araştırmada ilçemizde övgüye değer çalışmalar yapan din görevlileri var. Bunlardan birisi olan Karakaş Köyü İmamı Mustafa Karadere ve yaptıkları göz kamaştırıyor.

Yaklaşık 20 yıldır aynı köyde görev yapan Mustafa Karadere; 2004 yılında burada göreve başlamış. Önce caminin içindeki halılarının değişimi ve ısıtıcı takılmasın sağlamış. Camiye bir oturma odası kazandırıp, caminin altına bir aşevi oluşturmuş. Cenaze ve önemli dini günlerde köyde oluşturulan fonla burada köy halkı ve misafirlere yemek ikramı yapılmaya başlanmış. Ayrıca imam lojmanı, Kur’an kursu bölümü, kadınlar ibadet yeri, caminin montalama ve ışıklandırma işlerinin yapımına da  önayak olmuştur. Düzceli olan hocamız çocuklarını eğitim amaçlı Düzce ye gönderip tayin bile istememiş. Bu örnek çalışmaları çevrede ve Karakaş köyünde takdire şayan olarak görülmüş, müftülük ve kaymakamlık tarafından defalarca ödüllendirilmiştir.Yirmi yıldır aynı camide görev yapması ayrı bir övünç kaynağıdır. Camiler ve Din görevlileri haftası nedeniyle Yığılcanınsesi gazetesi olarak Mustafa Karadere hocamızı tebrik ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

17
mutlu
Mutlu
2
_zg_n
Üzgün
3
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
6
vir_sl_
Virüslü
Vergili: “Karakaş Camii İmamı Mustafa Karadere göz kamaştırıyor”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 5 Ekim 2023, 19:29

    Yigilca için emek veren böyle değerleri onurlandirmamiz lazım.Darisi tüm kamu görevlilerine

  2. 7 Ekim 2023, 10:37

    Saygı değer hocamızın başarılarının devamını dilerim. Maddi manevi sebep olanlardan,Allah razı olsun.

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!