Arjantin, sıkı İsrail hayranı yeni başkana emanet!

featured
service

Arjantin’deki seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 56’sını Milei, yüzde 44’ünü ise Ekonomi Bakanı Sergio Massa aldı.

Seçim zaferi sonrası başkent Buenos Aires’te destekçilerine hitap eden Milei, “Bugün Arjantin’in yeniden inşası başlıyor. Bugün Arjantin’in gerilemesinin sonu. Çöküş modelinin sonu geldi. Geri dönüş yok” dedi ve şunları ekledi:

“Arjantin, dünyadaki asla kaybetmemesi gereken yerine geri dönecek. Daha iyi bir dünyanın inşasına yardımcı olmak için özgür dünyanın tüm uluslarıyla omuz omuza çalışacağız.”

MİLEİ’NİN DİKKAT ÇEKEN VAATLERİ

Milei’nin vaatleri arasında Arjantin Merkez Bankası’nı kapatmak ve para birimi olarak Arjantin Pesosu yerine ABD Doları kullanmak da var.

Arjantin Merkez Bankası’nı “dünyanın en büyük çöplüğü” olarak nitelendiren Milei, 3 ay önce Bloomberg’e yaptığı açıklamada, “Merkez Bankaları dört kategoriye ayrılır. Biri Fed (Amerikan Merkez Bankası) gibi kötü olanlar, diğeri Latin Amerika’dakiler gibi çok kötü olanlar, korkunç kötü olanlar ve Arjantin Merkez Bankası” demişti.

ABD’den Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Milei’yi seçim zaferini kutladı. Sullivan, X hesabından (Twitter) yaptığı açıklamada, “ABD olareak Arjantin’le insan haklarına, demokratik değerlere ve şeffaflığa ortak bağlılığımıza dayanan güçlü ikili ilişkimizi geliştirmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

SIKI İSRAİL HAYRANI

Milei’nin zaferi sonrası kim olduğuna ilişkin yorum ve videolar sosyal medyada paylaşıldı. Bir televizyon programında konuşan yeni devlet başkanının İsrail ve Yahudilikle ilgili sözleri dikkat çekti:

“Kiliseye gitmiyorum, Sinagoga gidiyorum. Ben bir rahibi takip etmiyorum, bir Hahamı takip ediyorum.”

“Uluslararası alanda İsrail’in dostu olarak tanınıyorum. ABD ve İsrail’le uyumun yanı sıra Büyükelçiliğimizi Kudüs’e taşımak istiyorum. Kazanırsam ilk seyahatim İsrail’e olacak.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Arjantin, sıkı İsrail hayranı yeni başkana emanet!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!