Avrupa’dan LGBT destekçisi Kürt kadına ödül

featured
service

Kürt şair, akademisyen ve çevirmen Choman Hardi’ye Fransız-Alman İnsan Hakları ve Hukukun Üstünlüğü Ödülü verildi. Hardi, ‘Ödül her gün karşılaştığımız sembolik şiddete yanıt niteliğinde’ dedi

Akademisyen ve çevirmen Choman Hardi pazartesi günü Erbil’de düzenlenen etkinlikte “Fransız-Alman İnsan Hakları ve Hukukun Üstünlüğü Ödülü”nü aldı.

FEMİNİST, TOPLUMSAL CİNSİYETÇİ, LGBT DESTEKÇİSİ

Hardi, etkinlik sırasında yaptığı basın toplantısında, “Bu ödül sadece insan hakları konusundaki çalışmalarımızı desteklemekle kalmıyor, aynı zamanda her gün karşılaştığımız sembolik şiddete de bir yanıt niteliğinde” dedi.

Hardi’nin araştırma ve öğretim ilgi alanları arasında “şiir, feminist edebiyat, feminist edebiyat eleştirisi, toplumsal cinsiyet ve soykırım, erkeklik, sembolik onarım ve kadın aktivizmi” yer alıyor.

IRAK KÜRT BÖLGESİNDE BATI DESTEKLİ LGBT PROPAGANDASI

Avrupa Birliği, Hardi’nin başkanlığını yönettiği 2018 yılında Irak Amerikan Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kalkınma Çalışmaları Merkezi’ne (CGDS) (AUIS) yaklaşık 1 milyon ABD doları tutarında bağış yapması, Kürtçe sosyal medyada yoğun tartışma konusu olmuştu.

CGDS yaptığı açıklamada, fonun aynı zamanda Irak Hükümeti ve KBY Eğitim Bakanlıkları için kamu politikası önerileri geliştirmeye de devam ettiğine dikkat çekerek; “Medyanın ve okul ders kitaplarının toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin yeniden üretilmesi ve güçlendirilmesindeki rolü hakkında” olduğu belirtilmişti.

MÜSLÜMAN KÜRTLERDEN TEPKİ

Yapılan finansman ile, Arapça ve Kürtçe dillerinde toplumsal cinsiyetle ilgili eğitim kurslarının geliştirilmesini desteklemek için çok çeşitli yayın ve propaganda faaliyetleri desteklendi.

Bu girişim üzerine birçok Müslüman alim ve İslami partiler, CGDS ve başkanı Choman Hardi’ye karşı protesto kampanyası başlatarak “CGDS eşcinselliği teşvik ediyor” iddiasında bulundu.

Müslüman din adamı ve Süleymaniye şubesi başkanı Necmedin Kadir, “İnsanlar üçüncü cinsiyeti meydana getirmek, en azından erkek ve kadın cinsiyetleri arasında düşmanlık yaratmak için toplumsal cinsiyet ve diğer tuhaf isimler altında toplumumuzu mahvetmeye çalışıyor” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Avrupa’dan LGBT destekçisi Kürt kadına ödül

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!