İsrail’in Gazze’deki soykırımında öldürdüğü çocukların isim listesi

featured
service

El Cezire’nin haberinde, “işte İsrail’in Gazze savaşı sırasında öldürülen 11.500’den fazla çocuktan tanıdığımız isimlerin listesi. Bu bile ölenlerin yarısından azı.” ifadesine yer verildi.

İsrail’in, halkı zorla aç ve susuz bıraktığı Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısı son 24 saatte 107 artarak 27 bin 238’e ulaştı.

Filistin resmi ajansı WAFA’da yer alan haberde, “İşgal güçlerinin savaş uçaklarının, Gazze’nin orta kesimindeki Deyr el-Belah ve güneyindeki Refah’ta 3 evi bombalaması sonucu 18 kişi şehit edildi.” ifadelerine yer verildi.

ENKAZ ALTINDA VE YOL KENARINDA CESETLER BULUNUYOR

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra da hala enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğunu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığını vurguladı.

Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

GAZZE’DE 6 YAŞINDAKİ HİND VE ONU KURTARMAYA GİDEN KIZILAY EKİBİNDEN HABER ALINAMIYOR

Filistin Kızılayının X sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, 110 saat önce 6 yaşındaki Hind Receb’ten ve onu kurtarmak üzere yola çıkan Kızılay ekibinden Yusuf Zeyno ve Ahmed Medhun’un akıbetinin hâlen bilinmediği belirtildi.

Açıklamada, uluslararası topluma “6 yaşındaki kız çocuğu ile Filistin Kızılayı ekibinin durumlarının ortaya çıkarılması için İsrail’e baskı yapılması” çağrısında bulunuldu.

Filistin Kızılayı, Gazze Şeridi’nde ailesinin bulunduğu aracın İsrail güçlerince hedef alınması üzerine telefonla kendilerini arayarak yardım isteyen 15 yaşındaki Leyan Hamade’nin 29 Ocak’ta saldırıya uğradığını bilgisini vererek, Leyan’ın yardım istediği ses kaydını paylaşmıştı.
Filistinli 15 yaşındaki Leyan, öldürülmeden önce, “Amca bize ateş açıyorlar, yanımızda tank var, araçta mahsur kaldık.” dediği aktarılmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İsrail’in Gazze’deki soykırımında öldürdüğü çocukların isim listesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!