150 bin TL faizsiz evlilik kredisi için tarih açıklandı 

featured
service

Evlenecek çiftlere 150 bin TL evlilik kredisi başvuruları başlıyor. 

Aile ve Gençlik Bankası kurulmasına ilişkin kanun teklifi Meclis’ten geçerek Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu’na ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu başvuru tarihini açıkladı.

Bakan Göktaş, evlilik kredisi başvuru tarihini paylaştı ve açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bir süredir üzerinde yoğun şekilde çalıştığımız Aile ve Gençlik Fonu’na ilişkin çalışmaları tamamladık. 15 Şubat’ta almaya başlayacağız.”

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN ALINACAK

Aile ve Gençlik Fonu’nun Kurulmasına ilişkin kanun geçtiğimiz haftalarda Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni evlenecek çiftlerde öncelik deprem bölgesinde olacak. 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuruları 15 Şubat 2024 tarihinden itibaren aile.gov.tr üzerinden e-Devlet aracılığıyla alınacak.

EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NELER?

Yeni evlenecek çiftlerde öncelik deprem bölgesinde olacak. 150 bin lira tutarında 2 yıl geri ödemesiz kredi verilecek. Kredi, 4 yılda geri ödeme şartıyla verilecek.

EVLİLİK KREDİSİ YAŞ SINIRI VAR MI?

Konuyla ilgili daha önce AK Parti İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan açıklamada bulunmuştu. Fondan yararlanacak genç sayısını en yüksekte tutmak için kanunda bir yaş sınırı belirtmediklerini belirten İnan, “Yaş sınırları proje kapsamında ilin ve bölgenin özelliğine göre, oradaki gençlerin durumlarına göre değerlendirilecek ve ona göre esnetilecektir. Hedefimiz, bir an önce 81 ildeki gençlerimizin hepsine ulaşmaktır” dedi.

kaynak: Hürriyet

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
150 bin TL faizsiz evlilik kredisi için tarih açıklandı 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!