Karsu’dan Hatay’a müzik evi! ”6 Şubat zor bir gündü”

featured
service

6 Şubat 2023’teki depremlerde ağır hasar alan Hatay’da yaraların sarılması için çalışan şarkıcı Karsu, Hollanda’dan topladığı bağışlarla memleketinde yeni projeleri hayata geçirmeye başladı.

Hollanda’da kurduğu Karsu Vakfı aracılığıyla çalışmalarını sürdüren Karsu, hem maddi hem de manevi olarak afetzedelere destekte bulunuyor. Karsu Vakfı öncülüğünde Hollanda Büyükelçiliği’nin destekleriyle kentte Serinyol Müzik Evi’nin açılmasına öncülük eden Karsu, depremzedelere umut olmaya çalışıyor.

Başarılı şarkıcı Karsu, afetin ardından insanlara destek olabilmek için hemen çalışmalara başladığını söyledi.
Hollanda’da bir kurumla bağış toplandığına işaret eden Karsu, şöyle konuştu: Çok kişi paranın nereye gittiğini merak ediyor. Bu para 7 ayrı vakfa gitti. Paranın gittiği kurumlar, ayrı ayrı Türkiye’ye bağlı kurumlara bu parayı dağıttı. Ailecek yemek kitabım sayesinde yarım milyon avro toplayabildik. Bununla da müzik evi projesini başlatabildik. Yeni projelerimizi de başlatacağız.
Şu anda müzik evinde gitardan darbukaya, kemana kadar 100’e yakın enstrüman bulunduğunu anlatan Karsu, şunları kaydetti: Her enstrümanın bir hikâyesi var. Bir kemanımız var. O kemanla Hollanda’da bir genç evlilik teklifinde bulundu. Sonrasında orada kullandığı kemanı bize verdi. Ud var, bunu çalan kişi maalesef kanser oldu. Artık çalamayacağını söyleyip bize verdi. Orhan Gencebay, Zeki Müren, Sibel Can ile çalışmış bir müzisyen vefat edince kızı ona ait darbukayı bize bağışladı. Buradaki her enstrümanın bir hikâyesi var. Umarım bu müzik aletleri çocuklara terapi olur. Şarkılarımda Hatay aklıma geliyor. Hedefim insanlara umut vermek, onları mutlu etmek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Karsu’dan Hatay’a müzik evi! ”6 Şubat zor bir gündü”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!