İLÇEMİZDE SEÇİM VE GEÇİM DÜNYASI

featured
service

    

             Değerli Okuyucular, Sevgili Dostlar, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri takvimi 1 Ocak 2024 tarihinde açıklandı. Siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri belirlendi. Seçmen kütükleri kesinleşip kimin nerede oy vereceği belirlenip süreç 11 Şubat’ta tamamlandı. Siyasi partiler aday listelerini 20 Şubat 2024 günü saat 17.00’ye kadar teslim edecek. 3 Mart Pazar günü il ve ilçe seçim kurulları kesin aday listelerini ilan edecek. 21 Mart’ta seçim yasakları başlayacak, nihayet 31 Mart 2024 Pazar günü mahalli idareler seçimleri yapılacak. Bugün itibari ile seçimlerde kimin nereden aday olacağı netlik kazanmış olacak.

               İlçemizde merakla beklenen belediye başkanlığı aday adaylığı süreci sona erdi. Birçok adayın yaraştığı iktidar partisi Ak Parti’nin adayı Selami Savaş, Cumhur İttifakı ortağı olan MHP’nin adayı Ramazan Baltacı, YRP adayı Muzaffer Yiğit oldu. Muhalefette de ise CHP adayı Önder Atasoy, İyi Parti adayı Semra Çamlı’nın adaylıkları kesinleşti. İlçemiz belediyesinde bu beş adaydan birini seçmek için 31 Mart 2024 günü sandığı gideceğiz. İl genel meclisi ve belediye meclis adayları da bugün itibari ile ilan edilecek. Yalnız muhtar adaylıkları ile ilgili ilçemiz ve ülke genelinde çok hararetli yarışmalar olacağının sinyallerini gelişen olaylardan almaya başladık. Muhtarlık artık bir getirim kapısı oldu. 25, 30 yıl çalışıp emekli olanların maaşı muhtar maaşlarının altında kaldı. Hal böyle olunca özellikle E Devlet sisteminden sonra muhtarlık sistemi sosyal medya ve halk arasında tartışılmaya başlandı. Çünkü belediye olan yerlerde hizmeti ve çoğu işleri belediye başkanları, kırsal kesimde ise il genel meclisi encümenleri yürütür oldu. Sosyal medyada tartışmaların fitilini ateşleyenlerin unuttuğu bir şey var. Özellikle kırsal kesimde bana göre muhtarlara ihtiyaç var yalnız görevini doğru dürüst yapanlara. Mahalle muhtarlarından da adam gibi mahallesinin sorunlarını takip edip çalışanları istisna tutmalıyız. Yalnız seçim çalışmalarında kabaca değil, hizmeti ve projelerini iyi anlatıp medenice bir yarış almalı. Seçmenlere ekonomik çıkar sağlama vaadi mide bulandırıyor. Bana göre seçim rüşveti anlamına geliyor. Devlet buna bir çözüm bulmalı.

                Belediye başkanlığı, il genel meclisi seçimleri de öyle. Belediye meclisi ilçe seçimlerinde bir getirim yok. Daha çok seçilecek belediye başkanları için proje hazırlayıp hizmet üretme çalışması var. Deprem bölgesinde buna yönelik her partinin bir mühendis gösterme zorunluluğu getirilmiş. Bazı partilerde 65 yaş sınırı varmış. Benim anlayamadığım milletvekilleri, başkanlar hatta Cumhurbaşkanın da böyle bir şey yok. İlçelerde tecrübesi ile yararlı olacakların adaylığı niye yaşla ilişkilendirilir. Şahsıma bu konuda teklifler yapıldı. Ben gazeteci olduğum ve tarafsızlığımı beyan ettiğim için kabul edip müracaat etmedim. Ta ki bir öğrencim çok ısrar edip söyleyince onu kırmayıp sessiz kaldım. Sonra bana partisinin yaş sınırlamasını söyleyince o kadar çok sevindim ki anlatamam. Sanki üzerimdeki büyük bir yükten kurtuldum. Çünkü hayatım boyunca hiçbir siyasi hareketin içinde olmadım. Yine de olmak istemem. Yazdığım yazılarla ilçemizde güzel şeylerin yapılmasına vesile olmaya çalışıyorum, çalışmaya da devam edeceğim. Siyaseti getirim kapısı geçim kaynağı olarak görenleri bu köşemde irşat etmeye çalışacağım. Ancak insanların en çok topluma yarar sağlayacağı ak saçlı dediğimiz bu yaşlarında böyle bir hizmet etme çabasının engellenmesi çok abesi iştigal. Yaşlılara bunu yapanları kınıyorum. İnşallah ağa babalarının haberi vardır.

                Değerli Dostlar, geçen haftaki yazımda köşe yazarlığımda üçüncü yılımı tamamladığımı söylemiştim. Sağlık şartlarım elverdiği sürece ilçem için Yığılca için buna devam edeceğim. Bazı dostlar alınmasın biz hayatımızı burada yaşadık, Allah’ım bahşettiği sürece burada olacağım. Bazıları gibi uzaktan ahkâm kesmiyorum. Gerçekleri yazıp insanımıza bu şekilde yararlı olmaya çalışıyorum. İhtiyaç duyulursa gönüllü olarak her alanda ilçemize hizmet etmek isteyenlere yardımcı olacağım. Hizmet aşkıyla seçimlerde aday olanlara haddim olmayarak söylemek istediklerim var. Lütfen birbirinizle sosyal medyada veya ulu orta tartışıp ilçemizi küçük düşürmeyin. Kaba eylemlerden sakınıp sadece projelerinizle yarışın. Menfaat beklentisi olanlar adaylıktan vaz geçsin. Zamanı geldiğinde bu sözlerimi dikkate almayanlara bu yazımı hatırlatacağım. Şimdilik hepinize başarılar. Sağlık, huzur ve dostlukla kalın; hoşça kalın.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İLÇEMİZDE SEÇİM VE GEÇİM DÜNYASI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!