YOLLARIMIZ BU SEÇİMDE DE UNUTULDU

featured
service

  Yığılcanınsesi Gazetesinin Değerli Okuyucuları, dün itibari ile mübarek üç ayların sonuncusu, on bir ayın sultanı, “ramazan ayına” merhaba dedik. Yüce Mevla’m tüm okuyucularıma ve dostlarıma layıkıyla idrak edip gereğini yapabilmeyi nasip eylesin. Geçen haftaki yazımda “ İlçemiz Gerçekleri ve Mahalli Seçimler(1) “ demiş ve ilçemizin su problemini dile getirmiştim. Maalesef ilçemizin gerçekleri okuyucularımızı fazla ilgilendirmiyor. Ne yazık ki okuyuculardan bu konuda gerekli eleştiri, ilgi ve dönüşü alamadım. İnşallah gün gelir de ilçemiz su sıkıntısı çekmez ben de bu yazıyı sizlere hatırlatmam. Bu hafta her seçimde yapılır umudu ile adaylara güvendiğimiz fakat daha sonra ise ah keşke dediğimiz yollarımız üzerinde yazıp dikkatinizi bu konuya çekmek istedim.

            2006-2007 yıllarında zamanın yöneticileri sayesinde İğneler köyü mezarlığının bulunduğu güzergâhtan yol açılınca ölüm rampası denilen İğneler yokuşu ve virajlarından kurtulmuştuk.  2011 yılında Sayın  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başbakan iken ilçemizi ziyaret edip özellikle Düzce-Yığılca yolunun yapılacağı sözünü vermişti. Yığılca olarak hepimiz bundan sonraki bütün seçimlerde yolumuz yapılır umudu ile iktidar partisine büyük destek vermiştik. Hepimiz bu yolun yapılacağı umudunu hiç kaybetmedik. Güney köyü sapağı ile, Dutlar köyü arasında genişletme ve altyapı çalışmaları yapıldı. Daha sonra Dutlar köyü ile Tuğrul köyü arasında da çalışmalar yapıldı. Her ne hikmetse Dutlar köyündeki köprüyol iptal edilip virajlı yola devam edildi. İlçe olarak karşı çıktık ama düzeltmeye gücümüz yetmedi. Buna da şükür diyerek yine umudumuz başka bir seçime bıraktık. 2023’te yapılan Mayıs seçimlerinde Yığılca mevcut iktidara %86 oy verip güvenini devam ettirdi. Ancak aradan on ay geçtiği halde yolun yapılacağı konusunda olumlu bir haber alamadık. İki ay önce ulaştırma bakanı Düzce’ye geldiğinde ihalesini yapacağız dediğini duyduk. Maalesef o günden beri bu konuda tek bir haber duyamadık. Bu seçimden sonra korkarım Düzce-Yığılca yolu unutulup başka baharlara kalacak.

                 Değerli Dostlar, yol sözü verileli tam 13 yıl geçti. Bu yolda yapılacak denilen üç viyadükten sadece Aydın mahallesindeki yapıldı. Akçaören ve Dutlar Viyadükleri yapılacak diyeli on yıl geçti. İlçemizde; dört taş ocağı, dört mermer ocağı ve  çimento fabrikası ile büyük bir ekonomik potansiyelimiz var. Bu işyerlerinin sahipleri ve siyasiler neden bu konuyu çözemiyor. Hiçbir ekonomik potansiyeli olmayan yerlerin yolları sıcak asfalt, biz üvey evlat mıyız? Düzce bile bize üvey evlat gibi davranıyor. Nuhlar sapağı ile Düzce arasında yapılan yolu bile soğuk asfalt yaptılar, iki de bir yama yapıyorlar. Düzce-Yığılca yolunda viyadükler dışında iki kilometre yapılacak yerimiz kaldı. Ankara’da bu kadar mı değerimiz yok? İktidarın kadın kolları başkanı Ayşe Kesir Hanım Dutlar ve diğer viyadükler için kendini ziyaret eden ilçemiz yönetici ve siyasilerine söz vermişti. Hatta ziyaret esnasında ilçemiz eşrafını Cumhurbaşkanı ile bile görüştürmemiş ben gereğini yapacağım diye. Benim korkum seçimden sonra ilçemiz tamamen unutulacak. Sanırım ekonomiyi bahane edip yine hayal kırıklığına uğrayacağız. Daha önce bizim yola gelen ödeneğin sel felaketi nedeniyle başka yerlere aktarıldığını duymuştuk. Bu defa kim bilir ne bahaneler bulunup bizi tekrar hayal kırıklığına uğratacaklar.

                 Evet Değerli Dostlar, ömrüm elverdiğince bu köşemde ilçemizin sorunlarını yazmaya devam edeceğim. Özellikle 31 Mart Seçimleri’nde belediye başkanı, meclis üyesi ve muhtar adaya olmak için yarışan dostlara tavsiyem eğer seçilirseniz bu yazdıklarım kulağınıza küpe olsun. Bu dünyaya bir daha gelme şansımız yok. ’’Ne ekersek onu içeriz. ’’ Benim görevim insan yetiştirmekti, Allah’a şükür bunu layıkıyla yaptığımı düşünüyorum. Bunu öğrencilerimin bana gösterdiği teveccühten anlıyorum. Sizde yapacağınız hizmetlerle insanların gönlünde taht kurmalısınız. Düzce-Yığılca, Yığılca-Alaplı, Yedigöller ve köy yollarımızın yapımı için hep beraber gereğini yapalım. Biz gazeteci olarak her zaman yanınızdayız. “Birlikten kuvvet doğar. “ Şimdilik sağlık, huzur ve dostlukla kalın; hoşça kalın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
YOLLARIMIZ BU SEÇİMDE DE UNUTULDU

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!