İLÇEMİZ GERÇEKLERİ VE MAHALLİ SEÇİMLER (1)

featured
service

    İlçemizin tek basın organı Yığılcanınsesi gazetesinin değerli okuyucuları, bugün 5 Mart 2024 Salı. Artık ilkbahara sayılı günler kaldı. İçinde bulunduğumuz yılın belki de kader ayına girdik. Mart ayı bu yıl ilçemizin kaderinin çizildiği bir ay olacak. Halkımızın %70’nin geçimine etki eden, fındıklarımızın ve meyvelerimizin geleceğinin belli olduğu senenin üçüncü ayı. Atalarımızın en çok önemsediği, değer verdiği, tabiatın uyandığı adına maniler söyleyip bizi uyardığı bir ay. Bu yıl mart ayı daha uzun olacak. Bir tarafta 31 Mart mahalli seçimleri, bir tarafta halkımızın don korkusu. Mahalli seçimler hariç her yıl ilçemiz bu ayda hava şartları yüzünden aynı sıkıntıları yaşıyor. İnşallah bu yıl öyle olmaz diyelim. Hayallerin, planların yapıldığı tabiatın yeniden can bulduğu bu ayda Türkler’in dirilişini anlatan Ergenekon’un gerçekleştiği varsayılır. İnancımıza göre tekrar dirileceğimize inanmamızı örnekleyen böyle müstesna ayın gerçekleri bir sayfada anlatılmaz. Konuyu seçimle ilişkilendirerek birkaç yazı ile ilçemizin problemlerini dile getirmek istedim. Bu ilk yazımla ilçemizin su problemi ve çözüm yollarını sizlere anlatmak istiyorum.

             Düzce ile Yığılca arasında ortalama 400 metreye yakın bir rakım farkı var. Bu rakım nedeniyle her yıl 15 günlük bir mevsim farkı yaşıyoruz. Bu yüzden bazı meyve ve ürünler bazı yıllar ilçemizde hayat bulamıyor. Bizim havamız biraz daha sert ama insanımız her yerden daha mert. Geçen haftaki yazımda bunu dile getirip gurbetçilerimize yapılan haksızlığı anlatmıştım. Yığılca insanı kurt gibi kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz. Gün gelir mart ayı gibi kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır. Ama değerli dostlar biz kısasa kısas demeyip işimize bakalım. Maşa varken elimizi ateşe sokmayalım. Herkes yaptığından utansın. Kendi ilçemizdeki sorunlarla dertlenip onlara çözüm bulmaya çalışalım. Demokrasi gereği seçim günü vatandaşlık görevimizi layıkıyla yapalım. Her yıl olduğu gibi fındıklarımızın, bahçelerimize bakıp umutlarımızı Allah’a havale edip hayat denen bu yolda gerçeklerle yaşamaya devam edelim. Umut fakirin ekmeği, Allah’tan umut kesilmez demiş atalarımız. İnşallah geçmiş yıllardaki gibi mevsim şartları yüzünden hayal kırıklığına uğrayıp umutlarımızı başka baharlara bırakmayız.

               Değerli Dostlar, gazeteci olarak gerçekleri yazıp siz okuyucularımla paylaşıyorum. Çünkü bu coğrafyada hepimiz aynı havayı koklayıp aynı kaderi paylaşıyoruz. Hiç kimseden bir beklentimiz yok. Yazımın başında bahsettiğim gibi bu hafta belediye suyu problemini yazıp siz okuyucularımı bilgilendirmek ilgilileri de uyarmak istiyorum. Şu anda kullandığımız su mahya deresinin kenarından çıkıp, Çukurören/ Resuller Mahallesi’nin altından geçiyor. Su borularının çoğu heyelan nedeniyle darbe görmüş. Her an bağlantılar kesilebilir. Yazınki selde Rasim başkan ve belediye personeli bu yüzden bayağı sıkıntı çekti.   Hatta Ankara’dan  gelen iller bankası yetkilileri de çalışmaları yerinde izledi. Benim köyümün mıntıkası olduğu için bizzat çalışmaları takip ettim. İller bankasından gelen uzmanlarla yaptığımız görüşmede onlar bile Yığılca belediyesinin ikinci bir su kaynağına yönelmesi gerektiğini söylediler. Bizim başkan adaylarımız olay mahallini bilmediği için bu konuyu hiç gündemlerine almıyor. Daha önceki bir yazımda bunun için Beşpınar suyunu gündeme getirmiştim. Allah muhafaza bölgede olacak bir heyelanda Yığılca günlerce susuz kalabilir. Bunun için motor gücü ile takviye su çözümü projesi bile gündeme getirilebilir.

                 Değerli Okuyucular, 1-7 Mart Yeşilay Haftası. Yeşilay; içki, sigara, kumar, uyuşturucu, teknoloji vb. bağımlılıkları ile mücadele etmek için kurulmuş bir örgüt. Ama okulların dışında konu fazla gündeme getirilmiyor. Özellikle akıllı telefonlar ve internet kullanımı günümüzde ayrı bir bağımlılık haline geldi. Sosyal medya, akıllı telefonlar ve internet sayesinde yeni bir bağımlılık türü oluşturdu. Bu durum kişilik ilişkilerin bitirdi. Fenomen dediğimiz sosyal medya sapıkları türedi. Bu yüzden aile ilişkileri bile bozulmaya başladı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Belki de erkeklerin çoğu sosyal medyada paylaşımla kadınlar gününü kutlayacak olmazı gereken bu değil. Gerçi kadınlar senede bir gün değil her zaman hatırlanmalı. Yeşilay Haftası ve Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Mart ayında her şey istediğimiz gibi olsun. Seçimde aday olanlara başarılar dilerim. Şimdilik sağlık, huzur ve dostlukla kalın; hoşça kalın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İLÇEMİZ GERÇEKLERİ VE MAHALLİ SEÇİMLER (1)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!