SEÇİMLERDE BİRLİKTELİK VE STK’LARIN ÖNEMİ

featured
service

Değerli Okuyucular, Sevgili Dostlar, ülkemizde yine bir seçim maratonu başladı. Yaklaşık bir ay sonra herkes çalışmasının karşılığını alacak ve bunu kutlayacak. Kazanamayanlar ise nerede hata yaptık diye kendi siyasi grubu ile sonucu yorumlayıp umutlarını bir başka bahara bırakacak. Bizim gibi tarafsız gazeteciler olayları objektif olarak takip edip yazdığımız yazılarda neden sonuç ilişkilerini ve adayların ve ekiplerinin durumların yazacağız. Tabii burada taraf olan gazeteciler destekledikleri aday ve siyasi görüşü ön plana çıkarmak için çeşitli entrikalı yazılar yazıp hayali ihracat ve algı operasyonu yapacaklar. Çok şükür ben bu seçimde çok rahat ve gururluyum. Çünkü öğrencilerimin seçimdeki performanslarını şimdiden merak ediyorum. Hele bu genç yaşta ilçelerine, vatanına, insanlarına hizmet etme hedefleri beni ve diğer öğretmenlerini, onları yetiştiren ailelerini mutlu edip gururlandırıyor. Anne, babaların adaylardan fazla heyecanlı olduğunu görüyorum. Ne güzel değil mi, dostlar. Yalnız bir konu var biraz bizleri üzüyor. Türlü zorluklarla oluşturmaya çalıştığımız Sivil toplum kuruluşlarımız maalesef seçim sürecinde dikkate alınmıyor. İlçemizdeki adaylar, gurbetteki bu dernekleri ziyaret edip destek olmaları çok güzel, ancak gurbetçilerimiz yaşadığı yerlerde nedense dikkate alınmayıp hayal kırıklığına uğradılar. Çünkü il genel ve belediye meclislerinde yer verilse bile seçilmesi zor olan sıralarda aday gösterilmişler. Bu duruma çok içerledik ve üzüldük tabii. Onun için okuyucularımı bilgilendirip birlikteliği vurgulamak istedim.

            Düzce’de YEKDER adlı derneğimiz ve nüfus sayımı ile tespiti yapılmış 25-30 bine yakın insanımız var. Sosyal  medyada takip ettiğimiz kadar burada yaşayan arkadaşlarımız, dostlarımız ve öğrencilerimiz iktidar ve muhalefet partilerinden belediye meclislerine girmek için müracaat etmişler ancak Düzce merkez de en fazla nüfusa sahip olduğumuz halde başkan adayları insanlarımıza ilk sıralarda yer vermeyip seçilme ihtimali olmayan yerlerde aday göstermişler, daha az nüfusa sahip başka il ve ilçelerden olan adayları ilk sıralardan aday göstermişler. Olay Düzce basını ve haber kanallarında gündeme getirildi ancak dikkate alınmadı. Diğer yerlerde de durum aynı. Atalarımız: Anca beraber, kanca beraber. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Birlikten kuvvet doğar. El el ile değirmen yel ile.  Nerede birlik orada dirlik. ’’ atasözlerini boşuna söylememiş. Maalesef Düzce’deki insanlarımız değişik köylerden olduğu için birbirine destek olmuyor. Yıllardır ilçemizdeki aşağı taraf, yukarı taraf muhabbetini bitiremedik. Ben merkezde yirmi yıl idarecilik yaptım. Öğrencilerimin yarısı ilçemizin aşağı köylerinden, yarısı yukarı köylerdendi. Onları okulda iken hiçbir zaman ayrıştırmadım. Âmâ  nedense bazıları hala bu anlayışta. Hepimiz Yığılca-Düzce yolunu kullanıp aynı coğrafyada yaşıyoruz. Çarşıda pazarda beraberiz. Aramızda ayrım olmamalı, lakin bazıları nifak sokup bu durumdan istifade edip nemalanmak istiyor. Lütfen bunlara prim verip destek olmayalım. Yaşadığımız yerlerde olan derneklere sahip çıkalım. Yoksa atasözlerinde olduğu gibi bölünüp parçalanır, dikkate alınmayız. Gurbetçilerimizin cenaze bayram ve önemli günlerde gösterdikleri birlikte hareket etmeleri hepimizi gururlandırıyor. Kim ne derse desin biz Yığılcalıyız. Derneklerimizi ve insanlarımızı dikkate almayanlara seçimlerde gereken dersi vermeliyiz.

             Değerli Okuyucular ilçemizde de durum aynı. Belediye başkanı ve il genel meclisi adaylarının iş yapma geçmişine ve kapasitesine bakmadan, aşağısı yukarısı muhabbeti çok yanlış. Yalnız belediye meclisi adaylarında böyle bir durum yok. Başkan adayları aşiret olan yerlerdeki gibi oy potansiyeli olanları tercih etmişler. Keşke bu tercihlerinde biraz daha eğitimli ve proje kapasitesi olanları tercih etselerdi. Yıllardır akrabam arkadaşım deyip önce ilçem diyemedik. Daha önce yazdığım yazılarda alenen söylediğim gibi menfaate dayalı oylar yüzünden ilçemizin okumuş kültürlü ve bu ilçeye vefa borcu olan arkadaşlarımız aday olmuyor. Mevcut adaylarımızın açıkladığı projeler güzel ancak önceki yazılarımda dile getirdiğim su ve yol konusunu nasıl çözeceğini söyleyen aday çıkmadı. İlk sel ve heyelanda ilçemiz susuz kalacak. Varlık içinde yokluk çekeceğiz. Yol da öyle. Değerli adaylar hayalleri bırakıp önce ana konulara gelelim. Sonra iş işten geçer. Demedi demeyin..! Şimdilik hepinize başarılar. Sağlık, huzur ve dostlukla kalın ;hoşça kalın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SEÇİMLERDE BİRLİKTELİK VE STK’LARIN ÖNEMİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!