EN BÜYÜK VARLIK SAĞLIKTIR

featured
service

         

             Değerli Okuyucular, bazı okuyucular ve dostların yazılarıma gösterdiği teveccühe teşekkür ederim. Yazılarımın okunduğunu bilmek, olumlu veya olumsuz eleştirilerini görmek en büyük mutluluğum. Bu köşemde yazdığım yazılarımın çoğunda ilçemizin sorunlarını dile getirirken olaylara sizden biri gibi yorumluyorum. Bir öğretmen meslek hayatını insanların daha iyi yetişmesi ve mutluluğuna adadığı için emekli olsa bile aynı duygularla yaşıyor. İnsanların derdi ile dertlenip mutluluğundan büyük haz alıyor. Hayat yolunda hep mutlu olamayız. Mutsuz olduğumuz, dertli olduğumuz zamanlarda sığındığımız ilk yer hastanelerdir. Atalarımız bunun için: ’’ Ak gün ağartır, kara gün karartır. Ağacı kurt, insanı dert öldürür, Hasta olmayan, sağlığın kadrini bilmez. ’’ diyerek sağlığın önemini vurgulamışlardır. 12 Mart günü ilçemiz devlet hastanesinde böbrek hastaları için kurulumu yapılan diyaliz ünitelerinin açılışına katıldım. Bu hizmete vesile olanları önere etmek için gazetemizin 15 Ekim 2024 tarihli baskısında yayınlamak üzere ‘’En Büyük Varlık Sağlık’’ diyerek bu yazıyı kaleme aldım.

            Bugün; 12 Mart 1921 tarihinde Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılıp TBMM kabul edilen İstiklal marşımızın kabulünün 103. Yıldönümü. Yığılca Devlet Hastanesinin de farklı bir görevi üstlendiği bir gün. Günün ehemmiyetini düşünerek saat 13.50 gibi ben de açılışa gittim. Açılışı Valimiz Selçuk Aslan Bey’in yapacağını bir gün önceden sosyal medyada görüp gruplarda paylaştım. Daha çok katılım olsun ki yapılan hizmete saygı duyulsun istedim. Fakat orada hayal kırıklığına uğradım. Gördüğüm kadarıyla il ve ilçe protokol, görevliler ve biz gazeteciler dışında 31 Mart seçimlerinde aday olanlar vardı. Hizmet ayağımıza gelmiş insanlarımız bunun farkında bile değil. Vücudun en önemli organların arasında yer alıp kandan atık ürünlerin süzülüp temizlenmesi, sıvı fazlasının idrar biçiminde atılması, kan basıncının düzenlenmesi, yeni kırmızı kan hücrelerinin yapılması vb. hayati görevleri üstlenen böbreklerimizin iflas etmesi yani görevini yapamaması durumunda hayatımızı sürdürmemizi sağlayacak  diyaliz ünitelerinin açılmasından önemli ne olabilir. Sanırım ilçemizin pazarı olması ve Ramazan alışverişi nedeniyle insanlarımız katılamadılar.

            Vali Bey gelmeden bu diyaliz cihazlarının nasıl temin edildiği ile ilgili küçük bir araştırma yaptım. is Hastane müdürü eski öğretmen arkadaşım Nedim Hoca’mın kızı Dilek Hanım’a yaklaşıp bu cihazların nasıl temin edildiğini sorduğumda hocam tamamıyla İl Sağlık Müdürümüz Yasin Yılmaz Bey’in eseri deyince il müdürümüzü aramaya başladım. Kaymakam Bey’in yanında kendisine yaklaşıp kendimi tanıtıp geçmiş olsun diyerek, ilçemize böyle bir hizmeti yaptığınız için teşekkür ederim dedim. İlçemize gelirken araçları kaza yapmış yaralı olduğu halde tedaviye gitmeyip açılışa katılması büyük bir özveri. Mayıs seçimlerinde milletvekili olamadı ama bu yaptığı hizmet daha büyük bir hizmet. İnşallah gelecek seçimde o da olur Öğrendiğim kadarıyla yedi adet cihaz gelmiş beş tanesi kullanılıyormuş. İnşallah gelecekte bu sayı yirmi, otuzlara çıkar. Tabii burada ekonomik durumu iyi olan ilçe eşrafına görev düşüyor. Duyduğum kadarıyla Düzce ve Akçakoca Devlet Hastanelerinden başka sadece ilçemizde böyle bir ünite oluşturulmuş. Biraz sonra Valin Bey’in alana teşrif etmesi ile dualarla açılış yapıldı. İlçemize hayırlı olsun diyelim.

             Değerli Okuyucular, Sevgili Dostlar, coğrafi olarak ilçemizin şartları oldukça zor. Yollarımız keza yapılmadığı için virajlarda insan hasta oluyor. Değerli müdürümüz ulaşım şartları ve coğrafi şartları düşünerek bu hizmetin ilçemize gelmesine vesile olmuş.. Kendisine sizler adına minnettarlığı gösterdim. Allah razı olsun. İlimizdeki diğer bürokratlara da örnek olur inşallah. Kaymakam Bey’in açılıştaki heyecanı ve mutluluğunu görmeliydiniz. Onun döneminde bu hizmetin olması daha birçok hizmetin habercisi olacağını düşünüyorum. O zaten bizden biri gibi, herkes onu seviyor. Başta valimiz olmak üzere bu hizmete vesile olanlardan Allah razı olsun.  Şehitler ve atalar yurdu Yığılca’dan tüm okuyucularım ve dostlarıma selam olsun.. 18 Mart Şehitleri Anma ve Deniz Zaferinin yıldönümü şimdiden kutlu olsun. Cuma günümüz ve Ramazanımız mübarek olsun. Şimdilik sağlık, huzur ve dostlukla kalın; hoşça kalın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
EN BÜYÜK VARLIK SAĞLIKTIR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!