Terör saldırısında onlarca hayatı kurtarmıştı! Müslüman gence ödül verildi

featured
service

Rusya Çocuk Hakları Komiseri Mariya Lvova-Belova, terör saldırısı sırasında seyircilerin tahliyesine yardımcı olan 15 yaşındaki Halilov’u ve 14 yaşındaki Artyom Donskov’u “Mağdurlara yardım etmede özveri, yiğitlik ve kişisel cesaret sertifikası” ile ödüllendirdi.

Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi ve Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin, Halilov’u Rusya Müslümanları “Hizmet Madalyası” ile ödüllendireceğini duyurdu. Madalya, Moskova Merkez Camisi’nde 29 Mart’ta cuma namazında verilecek.

Teröristlerin 22 Mart akşamı Moskova’daki “Crocus City Hall” adlı konser salonuna düzenlediği saldırıda, Halilov’un liderliğinde 100’den fazla kişi güvenli tahliye koridoruna yönlendirilmiş ve binadan çıkmaları sağlanmıştı.

Saldırıda 139 kişi hayatını kaybederken, 100’den fazla kişi yaralanmıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı düzenleyen 4 teröristin de dahil olduğu 11 kişinin yakalandığını açıklamıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Terör saldırısında onlarca hayatı kurtarmıştı! Müslüman gence ödül verildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!