Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Öncelikli konumuz enflasyonu düşürmek

featured
service

Yılmaz, Bahçelievler’deki bir otelde düzenlenen Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD) İftar Programı’nda, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının Ramazan ayını buruk geçirmelerine sebep olduğunu ifade etti.

Uluslararası kurum ve kurulların sorun çözme kapasitesinin yetersizliğini vurgulayan Yılmaz, bu kurumların gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selam ve Ramazan tebriklerini ileten Yılmaz, iş dünyasıyla sürekli istişare etmeye önem verdiklerini dile getirdi.

Küresel ortamın pek de iyi olmadığını vurgulayan Yılmaz, Kovid-19’un etkilerinin halen devam ettiğini ve dünya ekonomisinin tarihsel ortalamanın altında büyüdüğünü ifade etti.

Türkiye’nin ana ihracat pazarı olan Avrupa ülkelerinin durgunluk içinde olduğunu belirten Yılmaz, buna rağmen Türkiye’nin güçlü bir şekilde ilerlemesi için çaba gösterdiklerini söyledi.

Ekonomide, siyasi ve politika belirsizliğinin önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, Türkiye’de geçen yıl yapılan genel seçimlerin ardından 5 yıl boyunca siyasi belirsizliklerin sona erdiğini belirtti.

Yerel seçimlerin, “genel seçim havası” yaratılmaya çalışıldığını ancak bu yaklaşımın doğru olmadığını söyleyen Yılmaz, yerel seçimlerin makro politikaları değil, yerel düzeydeki politikaları etkilediğini vurguladı.

Türkiye ekonomisindeki gelişmelere değinen Yılmaz, “Reel tarafta oldukça iyi bir performansımız var. Son 20 yılda büyümemiz ortalama olarak yıllık %5,4 oldu. Dünya ise son yılda %3,6 oranında büyürken, Türkiye yıllık ortalama %5,4 oranında büyüdü. Bu, dünya ortalamasının 1,8 puan üzerinde bir büyüme performansı demektir.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

İthalatı azaltıcı politikalar izlediklerini belirten Yılmaz, “Tüketim, bir taraftan sosyal refahı ifade eder, ancak aşırı tüketim ekonomimize zarar verir ve ithalatı artırır. Bu nedenle, daha dengeli bir tüketim anlayışını benimsiyoruz ve büyümenin temelini ihracat ve yatırımın oluşturmasını hedefliyoruz.” dedi.

İç talep ile dış talep arasında denge sağlamayı amaçladıklarını belirten Yılmaz, ihracatın artarken cari açığın azaldığını dile getirdi.

Son dönemde döviz spekülasyonlarının anlamsız olduğunu ve ilerleyen dönemde bunun daha net görülebileceğini belirten Yılmaz, Türkiye’nin siyasi ve ekonomik temellerinin sağlam olduğunu ifade etti.

Sürdürülebilir büyüme ve sosyal denge için enflasyonu azaltma gerekliliğine değinen Yılmaz, bu konuda para politikalarıyla, maliye politikalarıyla ve yapısal reformlarla kararlı bir programı hayata geçireceklerini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönemde kaynaklarının büyük bir kısmının yatırıma ayrıldığını ancak son dönemde bu oranın düştüğünü belirten Yılmaz, bu durumun endişe verici olduğunu ifade etti.

İstanbul’un yatırımsızlığa tahammül edecek durumda olmadığını dile getiren Yılmaz, 31 Mart’taki yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’a destek istedi.

Programda konuşma yapan ASRİAD Genel Başkanı Cemil Yıldız, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a hediye verdi. Yılmaz, program sonunda bazı iş insanlarına derneğin rozetini taktı ve dernek üyeleriyle fotoğraf çektirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Öncelikli konumuz enflasyonu düşürmek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!