Fındığı bekleyen tehlike!

featured
service

Düzce’de 632 bin dekar alanda yapılan fındık yetiştiriciliğinde ‘kozalak akarı, külleme hastalığı ve kahverengi kokarca zararlısı’ ile mücadele dönemi başlatılıyor.
Düzce tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri il genelinde 632 bin dekar alanda fındık yetiştiriciliğine destek vermek için fındığı bekleyen tehlikeye karşı mücadele dönemi başlatıyor. Bu çerçevede tarım il müdürlüğünden yapılan açıklamada, “İl genelinde 632 bin dekar alanda fındık yetiştiriciliği yapılmakta olup son yıllarda Küresel İklim değişiklikleri ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, 2023 yılında Aralık ayında özellikle hava sıcaklıklarının aylık ortalamalarının yüksek olması, kış döneminde kar yağışının bölgede çok az olması; başta fındıkta kozalak akarı, külleme hastalığı ve fındıkta verim ve kaliteyi önemli oranda düşüren fındıkta kahverengi kokarca zararının normalden çok daha fazla zararlı olması beklenmektedir” ifadelerine yer verildi.

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fındığı bekleyen tehlike!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!