Dikkat! Sakın böyle uyumayın…

featured
service

Zararlı uyku pozisyonları, insan sağlığına olumsuz etkileri olan ve uzun vadede çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Özellikle bel ve boyun sağlığı üzerinde önemli etkileri bulunan bu pozisyonlar, uyku kalitesini düşürebilir ve kişinin günlük yaşamını olumsuz etkileyebilir.

En sağlıksız uyuma şekli olarak yüz üstü uyumak belirlendi. Boyun, sırt ağrıları yapıp eklemlerde karıncalanmaya yol açabiliyor. Ayrıca midenin üstüne denk geldiğinden nefes darlığı oluşturabiliyor.

Özellikle hamile kadınlara kesinlikle yapılmaması söylenen bu uyuma şekli, kan akışını etkilediği için anneye de bebeğe de zarar verebiliyor.

Ayrıca uzmanlar, sert yataklarda yatılmasını öneriyor. Sırtüstü yatmak ve boynun düzgün hareket edebileceği alan sağlamak en sağlıklı uykuyu almaya yardımcı oluyor.

Uykusuz kalmak, günümüzde de geleceğimizde de rol oynuyor. Uykusuzluk Alzehimer riskini arttırdığı için uyku kalitemize ve düzenimize son derece dikkat etmemiz gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dikkat! Sakın böyle uyumayın…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!