SEÇİM UMUT, BAYRAM ÖDÜL OLACAK

featured
service

  Değerli Okuyucular, Sevgili Dostlar, günler ne çabuk geçiyor. 31 Mart seçimleri yapıldı. Ramazan ayının son günündeyiz. İkindi namazından sonra ölülerimize saygımızı göstermek ve dua etmek için mezarlıkları ziyaret edeceğiz. Bu akşam son defa iftar yapıp bu mübarek aya elveda diyeceğiz. Yarın ise Ramazan Bayramı’nın ilk günü. İnşallah bayram namazını kılıp en güzel geleneğimiz bayramlaşma faslında hep beraber olacağız. Daha önceki yazılarımda dile getirdiğim gibi küslük yapıp bayramlaşmadan kaçmak Müslümanlığa yakışmaz. Dinimizin emrettiği gibi geçmiş dargınlık ve kırgınlıkları bir tarafa bırakmalıyız. Yarına çıkmaya garantimizin olmadığı bu yaşamda, umudumuzu da kaybetmeden yaşama dört elle sarılıp gelecek planlarına devam etmeliyiz. Bu haftaki yazımda: “umut fakirin ekmeği’’ diyerek seçim umutlarımızı ve bayramla gelen ödülü yazıp sizinle paylaşmak istedim.

             Değerli Dostlar, seçmenler 31 Mart seçimlerinde ülke genelinde mevcut iktidara bir uyarı yaptılar. İlçemizde ise coğrafi, ekonomik ve bölgesel nedenlerle ne olursa olsun iktidarın yanındayım diyerek hem belediye başkanı hem de il genel meclisi tercihini ondan yana kullandılar. Bunun nedeni Rasim Çam başkan döneminde görülen belediye hizmetlerindeki yetersizlik olarak ifade edilebilir. Pazar yerinin yapılamaması, belediye araçlarının gerektiği gibi kullanılmaması ve İktidardan gerekli desteği alamamasıdır. Biraz da bunun nedeni bu dönemdeki salgın ve doğal afetlerdir diye düşünüyorum. Yığılca, kendi yağıyla kavrulan bir yer değil. İktidarın desteğine ihtiyacı var.  Ülke genelinde; enflasyondaki artış, zamlar ve emeklilerin beklentilerinin karşılanmaması büyük kırgınlık ve tepkiye sebep oldu. Selami Savaş’ın bu zor şartlarda ailesinin desteği ve ekonomik gücünü kullanarak seçimi kazanması ilçemiz için bir kazanç olmuştur. İnşallah bu avantajı iyi kullanıp kalıcı çalışmalar yapar. Yalnız bu olumsuz gidişat düzelmezse iktidar partisinin geleceği hiç parlak değil. Halka yeniden güven verip seçim sonuçlarından ders almaları gerekir.

             Değerli Okuyucular, yazımın başında seçim umut diyerek Yığılca olarak umuda bir yolculuk başlattık. Alınan seçim sonucunu iyi değerlendirip belediye başkanı, il genel meclisi üyeleri, iktidar ve muhalefet partileri, Sivil Toplum Kuruluşları ve halk olarak birlikte hareket edip iktidarın nimetlerinden yararlanmalıyız. Senlik, benlik bir dahaki seçime kadar ortadan kalkmalı. Seçilen siyasiler ve muhtarlar öncelikle Düzce-Yığılca-Yedigöller yollarının yapılması için ortak hareket etmelidir. Geçmişte bazı muhtarlar ve siyasiler bana ne ana yoldan, diyerek kendi köy yollarını yaptırdılar. Köy yolları da yapılacak ancak sellerde gördük ana yol olmayınca köylerde mahsur kaldınız. Aklın yolu bir ekmek olmayınca su ile karın doymaz. Yedigöller yolu Melen kıyısından devam etsin, dedik gittiler Devrek sapağından başladılar. Onun da çoğu sellerde zarar gördü. Burada yazdıklarımızı dikkate almayıp hizmete mani olanları isim olarak zikredip okuyucularıma anlatacağım. Hepimiz bu ilçede yaşayıp onun nimetlerinden istifade ediyoruz. Çocuklarımıza, torunlarımıza daha güzel bir miras bırakmak için herkes görevini yapmalı, yapmayanlar uyarılmalı. Biz basın olarak bunu yapmaya devam edeceğiz.

               11 Mart’ta başlayan Ramazan ayımız bugün sona eriyor. Sayılı günler ne çabuk geçti. Aşık Veysel’in dediği gibi: “Bu dünyayı kuran mimar ne hoş sağlam temel atmış, insanlığa ibret için kısım kısım  kul yaratmış. ’’ Yarattığı kullara da Ramazan ayında oruç tutmasını ve ardından ödül olarak bayramı vermiş. Abdest ile temizliği, namaz ile hareketi, oruç ile açlığı tokluğu gösterip fakirlere yardım etmemizi istemiş. Sayısız nimetler vermiş. Yarattıklarından istediğini yapanlara da cenneti vaat etmiş. Ne kadar şükretsek azdır.  Gelecek için umudumuzu kaybetmeyelim. ’’Umut, hayatın baharıdır,   Umut, güneşin doğuşudur! Öğrencim Selami Başkan’a güneş gibi doğup farkındalık yaratmasını bekliyorum. Projelerini takip edeceğiz. Bu projelere çevre yolu, etüt ve gençlik merkezi ile su konusunu eklemesini beklerdim. İl genel meclisi ve belediye meclisine seçilenlere de başarılar dilerim. Özellikle gazeteci Ahmet Bey yıllardır böyle bir görev için çalıştı. Başarılı olacağını düşünüyorum. İnşallah bizi hayal kırıklığına uğratmaz. Kazalar hepimizden uzak olsun. Bayramımız kutlu olsun. Şimdilik sağlık, huzur ve dostlukla kalın; hoşça kalın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SEÇİM UMUT, BAYRAM ÖDÜL OLACAK

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!