TURİZMDE İLKE TERTEMİZ İLÇE

featured
service

    Değerli Okuyucular, Sevgili Dostlar, 1983 yılından sonra ülkemizde 15-22 Nisan tarihlerinde kutlanmaya başlanan turizm haftası toplumda turizm bilinci oluşturmak, halkın bu faaliyetlere katılımını sağlamak, ülkemizi daha iyi tanıtıp yabancıların ilgisini çekmek amacıyla kutlanır. Turizmle gelir elde etmeyi amaçlayan yörelerde yerel yöneticiler bu konuda bir dizi çalışma yaparlar. Turizm hem ekonomik hem de kültürel anlamda çok önemlidir. 2021 yılı ilimizde turizm yılı olarak kutulanmış, yıl içinde yapılan etkinliklerin yanında ilçemizin en önemli turizm yeri olan  Sarıkaya Mağarası yolu asfalt yapılarak ulaşımda kolaylık sağlanmış ayrıca mağara çevresinde güzel çalışmalar yapılmıştır. Haftanın önemi nedeniyle 14 Nisan günü Yığılca belediyesinin öncülüğünde Sarıkaya Mağarası’na gezi düzenlenerek ilçe insanlarımıza güzel bir hizmet yapılmıştır. Başta taze belediye başkanı Selami Savaş ve emeği geçenleri kutlarım. Kuru söz yerine icraat yapılmalıdır. Turizm konusunda yeni başkanın farkındalık yaratacağının sinyalleri verilmiştir. Ancak yazımın başlığında olduğu gibi “Turizmde ilke tertemiz ilçe olmalıdır. ”

               İlimiz, İstanbul-Ankara arasında her türlü turizm potansiyeline sahip harika doğasıyla her zaman cazibe merkezi olmaya aday bir yerdedir. İlçemizde aynı şekilde doğusundaki Yedigölleri ile Ülkemiz en büyük dördüncü mağarası Sarıkaya ile Hasanlar Baraj Gölü ile şelaleleri ile doğa harikası kanyonları ile değişik bitki örtüsüne sahip doğası ile şırıl şırıl akan dereleri ile tarihi değerleri ile son yıllarda ilgi merkezi olmaya başlamıştır. Hala tanıtımla ilgili eksikliğimiz yüzünden konaklama eksikliği yüzünden en kötüsü de hala yollarımızdaki yılanvari virajlar yüzünden turizmden yeteri kadar istifade edemiyoruz. Bu konuda ilçemizde altyapı çalışmalarına ihtiyaç var. Geçmişte Yedigöller yolu üzerindeki köylerde  eko turizm yapılması konusunda Yığılcanınsesi olarak haberler yapıp köşe yazıları yazdık ancak pek dikkate alınmadı. Altyapı konusunda maalesef defalarca dile getirdiğimiz halde Hasanlar Baraj Gölü civarında, Kocameşe’de, Köknarlık’ta, Saklıkent Şelalesi’nde,Yoğunpelit ve diğer şelale ve kanyonlarda altyapı çalışmaları yapılmadı. Bu konuda Harmantepe’de güzel altyapı çalışmaları yapıldı bugün toplu cemiyetlerde insanlar ihtiyaçlarını gideriyor. Aynı çalışma Köknarlık’ta yapılabilir. Hacıyeri köyü deresi boşuna akıyor. Orayı kiralayıp balık havuzları ve altyapı çalışması yapacak müteşebbislere ihtiyaç var. Bu konuda Orman İşletme Müdürlüğünden uzun vadeli kiralama ile burası turizme açılabilir. Diğer yerlerde de kaymakamlık, Orman İşletme Müdürlüğü ve belediye ortak çalışmalarla altyapı ve tanıtım çalışmaları yapmalı dır. Ayrıca Gaziler köyündeki Köse İsmail Türbesi ve Cuma Cami’sinin de tanıtıma ihtiyacı var. Bunun için Düzce’den başlayarak tabela ve yön levhalarının acilen yapılması gerekir.

            Değerli Okuyucular; Selami Savaş başkanın Millet Bahçesi Projesi turizm konusunda ilçemize bir ivme kazandırabilir. İktidar bu tür projelere ekonomik destek veriyor. Bahsedilen eski orman deposuna yapılacak millet bahçesi ve bir köprü ulaşımda bile çevre yolu görevi yapabilir. Ancak yapılacak çalışmalarda sivil toplum kuruluşları, esnaflar ve halk desteğini arkasına alması gerekir. Atalarımızın “Bir elin nesi var iki elin sesi var. ” sözüne göre birlikte birçok işler başarılabilir. Özellikle en yakın zamanda kent konseyinin oluşturulup turizm konusunda ilçede  tüm paydaşların devreye sokulması, halkımızın bilinçlenmesine yönelik seminer ve paneller yapılmalıdır. En çok esnafımız olaya destek vermelidir.Ramazan Bayramı arifesi ve bayramın birinci günü gördünüz gurbetçilerimiz bile ilçede farklılık yarattı. Turizm beldeleri yazın hep böyle. İnsanlar bunun kaymağını yiyor. İlçemiz; trekking, yayla turizmi, mağara, akarsu, av vb. yönden oldukça turizme elverişli. Gereğini yapmalıyız. Bunun için öncelikle olarak tanıtım, reklam ve propaganda başta geliyor. Böylece bireysel, grup, kitle ve gençlik turizmlerini harekete geçirelim. Bu yıl havalar güzel. İnşallah arılar iyi bal yapar; sebze, meyveler bol olur. Organik ürünlerimizi şimdiden hazırlayıp güzel bir festival yapalım. Her şeyi devletten beklemeyelim. Önce çevremizi ve ilçemizi temiz tutalım. Haftaya Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız var. Çocuklarımıza kutlu olsun. Şimdilik sağlık, huzur ve dostlukla kalın; hoşça kalın.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TURİZMDE İLKE TERTEMİZ İLÇE

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!