DÜZCE İL GENEL MECLİSİ’NDE YENİ DÖNEM BAŞLADI

featured
service

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçiminin ardından yeni İl Genel Meclisi üyeleri mazbatalarını alarak görevlerine başladılar

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi, Yeniden Refah Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi olmak üzere Toplam 22 üyeden oluşan İl Genel Meclisi 2024 yılı Nisan ayı ilk Meclis Toplantısını 15 Nisan 2024 Pazartesi günü İl Özel İdaresi İl Genel Meclis toplantı salonunda gerçekleştirdi.

Toplantıya İl genel Meclisi üyeleri haricinde Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M. Hayri Şen, siyasi parti il başkanları, olmak üzere yoğun bir katılımla iştirak edildi.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından divan üyelerinin yerini almasıyla toplantı başladı.

Meclis tüzüğü gereği oluşturulan divana en yaşlı üyesi olması sıfatıyla İl Genel Meclis üyesi Ömer Yıldırım Başkan, en genç üyeler Oğuzhan Küçük ve Furkan Çavuş Kâtip üye olmak üzere seçim yapıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından divan üyelerinin yerini almasıyla toplantı başladı.

Gündemin ikinci maddesi gereği Meclis Başkanı seçiminde; yapılan gizli oylama sonucu aday gösterilen AK Parti Gölyaka İl Genel Meclis üyesi Fazlı Koç, İl Genel Meclis Başkanlığına seçildi. İl Genel Meclisi Başkanlığı görevine seçilen Fazlı Koç,yaptığı teşekkür konuşmasında, “Meclisimiz üç Partiden oluşmakta ve beni oy birliği ile Meclis Başkanlığı’na layık gördüğünüz için hepinize teşekkür ederim. İnşallah beraberce geçmiş dönemlerde olduğu gibi Özel İdaremizi güçlendirerek güzel hizmetler gerçekleştireceğiz. İlimiz için hayırlı kararlar almak için elimizden geleni yapacağız. Burada eşitlik ve birlik beraberlik içerisinde İlimize, İlçelerimize, köylerimize güzel hizmetler yapmayı Allah bizlere nasip etsin” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Fazlı Koç’un teşekkür konuşmasının ardından Başkan vekillerinin ve Meclis Kâtip üyeliklerinin seçimleri yapıldı. Yapılan seçimler sonrası Birinci Başkan Vekilliğine AK Parti Gümüşova İl Genel Meclis üyesi Özgür Ören, İkinci Başkan Vekilliği görevine Milliyetçi Hareket Partisi Cumayeri İl Genel Meclis Üyesi Nazmi Çakıroğlu, AK Parti İl Genel Meclis üyeleri Oğuzhan Küçük ve Şükrü Sert …. , Meclis Kâtip Üyeliği seçildiler.

İl encümen üyesi seçimleri ise AK Parti Çilimli İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Özlü, Akçakoca AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Necmi Işık ve AK Parti Kaynaşlı İl Genel Meclis Üyesi Ömer Yıldırım olarak belirlendi.

5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 16. Maddesi gereğince, İhtisas Komisyonlarının oluşturulması ve bu komisyonlarda görev alacak üyelerin seçimi işaretle oylama yapıldı.

Yapılan oylama sonucun da ; Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu, Köye Yönelik Hizmetler Komisyonu, Gençlik Spor ve Turizm Komisyonu ve Doğal Afetler, İçme Suları, Yol Ağı Tespit Komisyonu seçimleri gerçekleştirildi.

Yapılan seçimlerin ardından yeni dönemin ilk toplantısı sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DÜZCE İL GENEL MECLİSİ’NDE YENİ DÖNEM BAŞLADI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!