Asgari ücrete ara zam ne kadar? 2024 asgari ücret ara zammı yüzde kaç olacak?

featured
service

Asgari ücretli çalışan ve emeklilerin yakından takip ettiği ara zam için sinyal verildi. Peki asgari ücrete ara zam ne kadar? 2024 asgari ücret ara zammı yüzde kaç olacak? Asgari ücret artış oranındaki son durum son dakika!

Asgari ücrete ara zam ne kadar?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Temmuz ayında ara zam olacak mı?” sorusuna yanıt verdi. Bakan Işıkhan; “Temmuzda ara zam yok başta nasıl karar aldıysa süreç öyle işleyecek. En düşük emekli aylığı 10 bin lira. Zaten temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak. Bunun dışında asgari ücrete ara zam düşünmüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ara zam ne demek?

Her yıl asgari ücrete enflasyon değerine yakın bir zam yapılır. Bu zam, çalışana verilecek olan günlük minimum maaş tutarı olarak değerlendiriliyor ve hesaplanırken temel ihtiyaçlara ilişkin güncel piyasa fiyatları dikkate alınıyor.

Pandemi dönemine kadar bu artış her yıl yapılırken ekonomik sorunlar nedeniyle, devlet vatandaşa katkı sağlaması için artışı iki kez yaptı. Dolayısıyla ortaya “ara zam” gibi bir kavram çıktı. Bundan sonraki dönemlerde ara zammın uygulanmayacağı öngörülüyor.

2024 asgari ücret ara zammı yüzde kaç olacak?

Asgari ücrete 2024 Temmuz ayı ara zammı beklenirken Bakan Işıkhan’ın açıklaması vatandaşları üzdü. Asgari ücret ara zam yüzdesi hesaplamaları internet üzerinden yapılıyordu. Binlerce vatandaş asgari ücrete gelecek olan zam oranını hesaplıyordu. Asgari ücrete yeni bir zam için 2025 yılı bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Asgari ücrete ara zam ne kadar? 2024 asgari ücret ara zammı yüzde kaç olacak?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!