Hollanda’dan Türkiye açıklaması

featured
service

Rutte, sosyal medya hesabından, “Türkiye, bölgede oldukça etkili bir jeopolitik aktör ve aynı zamanda NATO müttefiki olarak önemli bir ortaklık sunuyor. Terörle mücadele, güvenlik, iklim, enerji, ekonomi ve göç gibi birçok alanda işbirliği yapabileceğimiz bir ülke” şeklinde paylaşımda bulundu.

AB Zirvesi’nde, Türkiye ile AB ve Hollanda arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi için görüşmelerin yapılacağını belirten Rutte, “Türkiye ile iyi ilişkilerin AB ve Hollanda için hayati öneme sahip olduğunu düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

Rutte, “İran’ın İsrail’e yönelik artan tehditlerini ele alacağız ve İran ve onun desteklediği grupların İsrail’e yönelik düşmanca eylemlerini azaltmak için alınabilecek adımları değerlendireceğiz. Orta Doğu’da istikrarın sağlanması için gerilimin azaltılması önemlidir” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya’nın son haftalarda Ukrayna’daki şehirlere ve enerji sistemlerine yönelik sürekli füze ve drone saldırılarına dikkat çeken Rutte, “Bu nedenle Ukrayna’nın hava savunması dahil olmak üzere acil askeri desteğe ihtiyacı var” ifadesini kullandı.

AB Zirvesi öncesi basına yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin Avrupa için büyük bir tehdit oluşturacağına işaret eden Rutte, NATO ülkelerinin kendi askeri stoklarını tüketmek arasında bir denge kurmaları gerektiğine dikkat çekti. “Yardım konusunda elimizden geleni yapıyoruz ancak kendi savunmamızı da göz önünde bulundurmalıyız” dedi.

Rutte, “Eğer Kiev için daha fazla silah sağlamak gerekiyorsa, bazı NATO ülkeleri kendi askeri envanterlerini kullanabilirler” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hollanda’dan Türkiye açıklaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!