Türkiye BMGK’da çizgiyi çekti! Suriye üzerinden net terör örgütü PKK mesajı

featured
service

Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Yıldız, bugün BM Güvenlik Konseyi’nde düzenlenen Suriye oturumunda ilk beyanını yaptı. Suriye’deki 14 yıllık çatışmanın ülkenin kırılgan durumunun göz ardı edilemeyeceğine dikkat çeken Yıldız, çatışmanın güvenlik, ekonomik ve insani boyutlarının kötüye gittiğini ve umut ışığı olmadığını vurguladı. Durumun bölgedeki tehlikeli tırmanışla daha da karmaşık hale geldiğine işaret eden Yıldız, Suriye’nin diğer çatışmalar için bir savaş alanı olarak kullanılmaya endişe verici şekilde müsait durumda olduğunu belirtti.

Yıldız, tüm tarafların daha geniş çatışmalardan kaçınması gerektiğini vurgulayarak, “Suriye’yi bu tehlikeli yangından uzak tutmak elzemdir.” dedi. Suriye çatışmasının çözümü için siyasi sürecin canlandırılmasının önemine işaret eden Yıldız, çatışmanın temelinde yatan nedenleri ele alarak ulusal uzlaşmayı sağlamanın gerekliliğini vurguladı.

“Suriye rejimini ülkeyi çevreleyen koşulların ciddiyetini anlamaya ve çözüm için yapıcı bir angajmana yönelmeye çağırıyoruz.” diyen Yıldız, Anayasa Komitesi’nin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, PKK/YPG’nin Suriye’nin geleceğinde yeri olmadığını belirterek, Suriye’nin toprak bütünlüğüne ve siyasi birliğine yönelik tehditlere dikkat çekti.

Yıldız, Suriye’de kapsamlı bir çözüm için yaklaşımların yeniden düzenlenmesi gerektiğini ve insani yardım akışının devam etmesi gerektiğini dile getirdi. Türkiye’nin Suriye konusunda özel bir konumu olduğunu ve gelecek dönemde BM üyeleriyle işbirliği yapmaktan memnuniyet duyacağını belirtti. Son olarak, Suriye rejimi temsilcisine odaklanma çağrısında bulunarak sözlerine son verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye BMGK’da çizgiyi çekti! Suriye üzerinden net terör örgütü PKK mesajı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!