Şifayı Düzce’de buldu!

featured
service

Kalpte ritim bozukluğu yaşayan 50 yaşındaki hasta şifayı Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Kliniği bünyesinde kurulan Aritmi Merkezi’nde buldu.
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Kliniği bünyesinde hizmet veren Aritmi Merkezi’nde, kalpteki ritim bozukluğunun hangi sebeplerden kaynaklandığı ve eşlik eden kalp hastalığı olup olmadığı tespit edilerek tedavi planlaması yapılıyor.
Düzce ve bölgesine hizmet veren Aritmi Merkezi’nde 50 yaşındaki hasta, uygulanan ablasyon tekniğiyle kalp çarpıntısından kurtuldu. Kalp çarpıntısı şikayeti ile daha önce dış merkezlere giden hasta, uygulanan tedavilerden sonuç alamayınca Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvurmaya karar verdi. Kardiyoloji Kliniği’nde yapılan ilk muayenenin ardından Aritmi Merkezi’ne yönlendirilen hastanın ritim bozukluğuna neden olan kalpteki sorunlu bölge tespit edilerek ablasyon tedavisi uygulanmasına karar verildi.

Artan şikayetleri çare Düzce Üniversitesi Hastanesi oldu
Tedavi sonrası 3 yıldır artan şikayetlerinden kurtulan 50 yaşındaki hasta, “Kalp çarpıntım beni ciddi manada sarsıyordu, sosyal yaşantımı olumsuz etkilemeye başlamıştı. Şikayetlerimin artması üzerine başvurduğum başka bir hastanede EPS (Elektrofizyolojik Çalışma işlemi) yapıldı. İşlem sonrası doktorumun verdiği ilaçları kullandım ama çarpıntılarım arttı. Yarım saati bulan kalp çarpıntılarım oluyordu. Ailem kalp krizi geçirdiğimi düşünüyordu. Şikayetlerim artınca ilacımı değiştirdiler ama fayda etmedi. Ben de Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvurmaya karar verdim. Buradaki doktorumuz Gökhan Bey’in uyguladığı ablasyon tedavisi ile şikayetlerimden kurtuldum. Hocamıza ve ekibine çok teşekkür ederim” dedi.

Tedavi hakkında bilgi veren Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Coşkun, “Hastamız, tarafımıza çarpıntı şikayeti ile başvurdu ve çarpıntı sırasında çekilen elektrokardiyografisinde (EKG) kalp hızı dakikada 170’idi. Öncelikle yaptığımız EPS işleminde ritim bozukluğunun kaynaklandığı yeri tespit ettik ve sonrasında radyofrekans ablasyon yöntemiyle başarılı bir şekilde tedavi uyguladık. Tüm bu işlemler yaklaşık yarım saat sürdü ve ertesi gün de sağlıklı bir şekilde taburcu ettik” ifadelerinde bulundu.

Tedavi edilmezse ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir
Ablasyon tedavisi sırasında bazı hastalarda genel anestezi uygulansa da genellikle lokal anestezi yapıldığını belirten Coşkun, “Kalp ile ilgili her uygulamada olduğu gibi bu işlemlerin de bazı riskleri vardır. Bu ihtimal ritim bozukluğunun türüne göre değişmekle birlikte genel olarak çok düşüktür. Ritim bozukluğu tedavi edilmediğinde kalp yetmezliğine, kalpte pıhtı oluşmasına ve buna bağlı inme gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir” diye konuştu.

Aritmi merkezine kimler başvurabilir?
Aritmi Polikliniğine özellikle çarpıntı ayrıca kalbin çok hızlı veya güçlü attığını hissetme, kalpte tekleme hissi, baş dönmesi, göz kararması ve bayılma şikayeti olanların başvurabildiğini belirten Gökhan Coşkun, “Aritmi Polikliniğimiz ve özellikle bayılma şikayeti olan hastalar için yaptığımız Tilt table testi (eğik masa testi ) hizmet vermeye başlamıştır” şeklinde açıklamasını tamamladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şifayı Düzce’de buldu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!