Konu ile ilgili Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.
“İl Müdürlüğümüzce İlimizde üretimi yapılan, ünü ve belirgin nitelikleri itibariyle İlimizle özdeşleşmiş ürünlerin coğrafi işaretle tesciline yönelik Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanlığına yaptığı başvurular neticesinde, Düzce Kestane Balı Resmi Coğrafi İşaret Bülteninde yayınlanarak coğrafi işaret belgesi ile tescillendi. Böylece İl Müdürlüğümüzce coğrafi işaretle tescillenen ürün sayısı 10’a çıkmış oldu. Coğrafi işaret çalışmaları kapsamda İl Müdürlüğümüzce, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanlığına, toplam 13 ürüne yönelik coğrafi işaret tescil başvurusu yapılmıştır. İl Müdürlüğümüzce yapılan başvurular sonucunda;
10 ürün coğrafi işaretli ürün olarak tescillenmiş, (2 ürün tescil sonrası Akçakoca Ticaret ve sanayi Odasına devredilmiştir.)
1 ürün tescil öncesi Türk Patent ve Marka Kurumu Resmi Yayınlar Bülteninde yayınlanmış
2 ürünün inceleme ve değerlendirmeleri devam etmektedir” denildi.
İl Tarım ve Orman Müdürü Necdet Çiçek ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “İl Müdürlüğümüzce 2017 yılı itibariyle Türk Patent ve Marka Kurumuna, İlimizde ürünlere yönelik coğrafi işaret tescil çalışmaları yürütülmektedir. Tescil çalışmalarına yönelik, İlimiz Merkez ve İlçelerinde coğrafi işaret potansiyeli olan ürünler tespit edilerek ürün havuzu oluşturulmuş ve belirlenen bu ürünlere yönelik araştırma ve analiz çalışmaları sonrasında başvuruda bulunulmaktadır. Coğrafi işaret belgesi ile tescillenen İlimize özgü ürünler, tescil belgesinde belirtilen koşullarda üretilerek, bu ürünlerin kalite, üretim ve pazarlama nitelikleri arttırılmış olacaktır. Bu durum kültürümüzün korunması ve gelecek nesillere aktarılmasına da katkı sağlayacaktır.” dedi.
4728 kez okundu.




