Yığılca’da şölen havasında festival

service

Düzce’nin Yığılca ilçesinde, ismini geçen yıl aşırı bal yediği için baygın halde bulunan ‘Balkız’ adlı ayıdan alan festivalin ilki düzenlendi. Yığılcalı Dernekler Federasyonu iş birliğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen “Balkız Bal Festivali”, Yığılca Kültür Turizm Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ev sahipliğinde Sarıkaya Mağarası’nda başladı.

Açılışta Türkiye’nin en büyük dördüncü mağarasını gezen ziyaretçiler, kireç taşlarıyla oluşmuş sarkıtlar ve içinde barındırdığı şelaleleri görme imkanına sahip oldu. Programla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Rasim Çam, “Dernek başkanlarımız ile bir araya gelerek böyle bir program organize etti. Bildiğiniz gibi Türkiye geneli Yığılca Dernekleri, Yığılca Dernekler Federasyonu çatısı altında toplandı. Ben bu bağlamda dernek başkanlarımız Gökhan Alkan, İlhami Karaduman, İlyas Yıldırım, Nezih Ekrem Keleş, Yunus Akkan, Durmuş Yağcı ve Fettah Gürbüz’e teşekkür ediyorum. Yığılca’mızda ilki düzenlenen bal kız bal festivali kapsamında birçok gurbette yaşayan hemşerimiz ile bir araya gelme fırsatı bulduk. Batı Karadeniz’in en büyük mağarası arasında yerini alan Sarıkaya Mağarasını görmek hem Yığılcalıları hem de Yığılca severleri heyecanlandırdı.” dedi.

Yığılca Kaymakamı Talha Altuntaş ise Sarıkaya Mağarasının turizm açısından çok önemli olduğunu ve bilinirliğinin arttırılmasına yönelik bu tür organizasyonların arttırılması gerektiğini söyledi.

Yığılca Kültür Turizm Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Gökhan Alkan ise, “Aylık olarak düzenlediğimiz toplantıların sonuncusunu ilçemizde farklı bir etkinlik ile birleştirdik. Batı Karadeniz’in en büyük mağarası Sarıkaya Mağaramızda Yığılcalı hemşerilerimiz ile bir araya geldik. Belediye Başkanımız Rasim Çam’a konuyu ilettiğimizde sağ olsun elinden gelen desteği gösterdi. Etkinliğimize destek veren başta esnaflarımız ve vatandaşlarımız olmak üzere, Yığılca Kaymakamı Talha Altuntaş’a, Belediye Başkanımız Rasim Çam’a, Kdz. Ereğli Yığılca Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İlyas Yıldırım’a, Bolu Yığılcalılar Derneği Başkanı İlhami Karaduman’a, Gebze Çayırova Darıca Dilovası Düzceliler Derneği Başkanı Durmuş Yağcı’ya, Körfez Düzceliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fettah Gürbüz’e, Düzce Yığılcalılar Derneği Başkanı Yunus Akkan’a, Kocaeli Yığılcalılar Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nezih Ekrem Keleş’e teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sarıkaya Mağarasında düzenlenen etkinlik ile başlayan ‘Balkız Bal Festivali’ ilçe merkezinde düzenlenen folklor ve konser programlarıyla devam etti.

Yığılcalı Sanatçı Aydın Yiğit ve Türk Sanat Müziği Sanatçısı Nazlı Öksüz etkili performansları ile alandaki izleyicileri kendilerine hayran bıraktı.

Konserde, Kaymakam Talha Altuntaş ve Belediye Başkanı Rasim Çam konuşma yaparak organizasyonu düzenleyenlere ve davetlilere teşekkür ederken sahne alan sanatçılar Aydın Yiğit ve Öksüz’e Belediye Başkanı Rasim Çam tarafından hediye takdim edildi.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
Yığılca’da şölen havasında festival

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!