Federasyon başkanı ve Çamlı arasındaki gerginlikte kim haklı?

service

“İYİ Parti adayı Federasyon açılışını siyasi malzeme yaptı”

İYİ Parti Yığılca Belediye Başkan adayı Semra Çamlı’nın Federasyon açılışını siyasi malzeme yaptığını ifade eden Federasyon Başkanı İlyas Yıldırım basın açıklaması yaptı.

Geçtiğimiz hafta Pazar günü Yığılca şehir parkında büyük bir katılımla gerçekleşen Yığılca Dernekleri Federasyonu açılışı sırasında kendisine söz verilmesini fırsat bulduğunu ifade eden Başkan Yıldırım, “Belediye Başkan adayı işi siyasi ranta çeviriyor. Ancak bizler buna fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, Düzce Belediye Başkan vekili Hüdaver Gösterişli, İl Genel Meclisi başkanı Fazlı Koç, Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam, İl Genel Meclisi üyesi Ramazan Muhterem Baltacı, Ak Parti İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, AK Parti İlçe Başkanı Dursun Albayrak, MHP İlçe Başkanı Hasan Daşsın, CHP İlçe Başkanı Zeynel Çamlı, İyi Parti İlçe Başkanı Hüseyin Temizel, STK Temsilcileri, delegeler ve misafirlerin katıldığı açılışa AK Parti ilçe teşkilatı tam kadro katılınca İYİ parti adayı tepki gösterdi.

Federasyon başkanı İlyas Yıldırım açıklama yaparak konuyu kamuoyuyla paylaştı.

Yıldırım, “Bilindiği üzere 14 Ocak 2024 tarihinde Yığılca Dernekleri Federasyonu 1.olagan kongresini ve açılışını gerçekleştirdik. Başta uzaktan yakından açılışımıza ve kongremize katılım sağlayan tüm hemşerilerimize teşekkür ederim. Ayrıca Düzce Milletvekilimiz Ercan Öztürk, Yığılca Belediye Başkanımız Rasim Çam, Düzce Ak Parti İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, Düzce İl Genel Meclis Başkanı Fazlı Koç, Yığılca İl Genel Meclis üyesi Ramazan Baltacı, Yığılca Ak Parti İlçe Başkanı Dursun Albayrak, Yığılca CHP ilçe Başkanı  Zeynel Çamlı, Yığılca MHP ilçe Başkanı Hasan Daşsın, Yığılca İYİ Parti İlçe başkanı Hüseyin Temizel ‘e  ve tüm Siyasi Parti aday ve aday adaylarına öncelikle teşekkür ederiz. Bilinmelidir ki ! 2 gündür bazı siyasi parti temsilcileri biz sustukça cevap vermedikçe bizleri karalamaya çalışmaları kendi yaptıkları hatalardan başkalarını sorumlu tutmaya çalışmalarından kaynaklanmaktadır” dedi.

Tüm ilçe başkanları ile temasa geçerek bu anlamlı günde yanlarında görmek istediklerini ifade eden İlyas Yıldırım, “İlçemizde ki tüm siyasilerimizi bizzat davet ettik. İYİ Parti adayını anlamış değilim. Kendilerini de davet etmemize hatta hiçbir adaya söz hakkı verilmez iken kendisine söz vermiş olmamız bizim hatamızdır. Bu nedenle tüm siyasilerimizden özür diliyorum” dedi.

Bu duruma tepki göstermesi gereken diğer partilerin olduğunu savunan Yıldırım, “Ancak bu duruma tepki gösteren yine İYİ Partinin kendi adayı oldu. Siyasi bir açıklama yaparak susturulmaya çalışıldığını ifade eden aday yanlış yola başvurdu. Böylesine anlamlı bir günde birlik ve beraberlik adına attığımız bu adımı baltalamak İYİ Parti adayına yakışmamıştır. Bizler aynı üslupla yaklaşmayarak kendisi karalamıyor yaptığının yanlış olduğunu ifade ediyoruz. Açılışımızda İYİ Partiyi temsilen İlçe Başkanımız Hüseyin Temizel’de yer almıştır. Ancak konuşmaların yapıldığı sırada kendisinin salondan ayrılmış olması sebebi ile diğer ilçe başkanlarımıza söz hakkı verildiği için Semra hanımın söz hakkı istediğini sanmıştık. Kendisi Federasyonumuz ile ilgili konuşmasını yapmak üzere davet ettikten sonra diğer partilere dönerek sataşmasını anlamlı bulamadık. Kendisinden yerine oturmasını rica ettim. Ancak Semra hanım bu tutumu devam ettirerek zorla gönderildiğini söyleyerek mağduru oynamayı tercih etmiştir”dedi.

Federasyonumuz tüm partilere eşit siyasetten uzak rol alacak diyen Yıldırım, “Siyasi bir konuşmaya yer vermemek adına bu anlamlı davranış bundan sonrada devam edecektir. Yanlışa yanlış demek için bugün tüm derneklerimizi bir araya getirerek bin bir emekler harcadığımız federasyon bu yaklaşımı hak etmemiştir. Buradaki hata kendisine söz verilmesidir. Yığılca’nın ve Federasyonumuzun hakkındaki düşüncelerini açıklamak yerine siyasilere sataşmayı tercih eden ardından bu işi sosyal medya üzerinden mağdur edebiyatı yaparak şova dönüştüren bu adayımızın tutumu hoş olmamıştır.  Federasyonumuzun açılışı siyasi konuşmaların yeri olmadığı gibi belediye başkan adaylarının kendilerini tanıtma yeri de değildir. Sırası ile söz verdiğimiz Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hasan Daşsın ve Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Zeynel Çamlı’nın tecrübeleri yaptıkları konuşmalarla bu açılışa yansımıştır.

Sosyal medya üzerinden sahneden indirildiğini ifade ederek, “Bugün beni susturmaya çalışanlar şunu bilsin ki benim için ilçemin menfaatleri sizlerin şahsi menfaatlerinin çok önünde gelir. Başaramayacaksınız” diyerek tepki gösterme yerine olanların açık açık yazılması kanaatiyle bu açıklamayı yapmak hasıl olmuştur.  İYİ Parti’nin içerisinde yer alan değerli kardeşlerimizi bu tutumdan tenzih ederim” dedi.

İYİ Parti adayının Yığılca’yı küçük düşürdüğü ifade eden İlyas Yıldırım, “Semra hanımın yaptığı paylaşımlara dikkat ettim. Takipçilerinden birisi Avrupa’da şöyle böyle diyerek kendisine atıfta bulunmuş. Kendileri “birincisi orası Avrupa, ikincisi bizde Kraldan çok kralcı olması” sözü bir çok yere çekilebilir. Yığılca’yı küçük düşürmelerine anlam veremiyorum. Seçmenin karşısına bilimle, ilimle, projeyle, Yığılca’nın menfaatiyle çıkmak yerine, ikilik çıkararak siyasi fırsatlar güderek insanları parçalaması hoş değildir. Bu tür paylaşımlar Türkiye genelinde kurulan Yığılca Derneklerimizi ziyadesiyle üzmüştür.  Bu tutumunu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum” dedi.

Yığılcanın Sesi Gazetesi olarak açılışta gerçekleşen konuşmalar ile İYİ Parti Adayı Semra Çamlı ve Yığılca Dernekler Federasyonu Başkanı İlyas Yıldırım arasında gerginliğe yol açan görüntüleri  tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz.

3
mutlu
Mutlu
13
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Federasyon başkanı ve Çamlı arasındaki gerginlikte kim haklı?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 Yorum

  1. İyi parti adayından ne bekliyordunuzki

  2. Zeynel başkanın konuşması siyasetteki tecrübesini göstermiş helal olsun önemli olanın birlik beraberlik olanı söylerken arada kaptırmış keşke diğerleride öyle olabilseydi

    Cevapla
  3. Helal olsun Semra Çamlıya. Bütün şakşakçıların arasına girmiş ve hepsine ağzının payını vermiş. Sanki bugüne kadar yığılcaya bir katkısı oldu orada toplananların. hepsine yazıklar olsun.

  4. Milleti nasıl etkilerim derdine düşerek ikilik çıkarmış. Görüntüleri izleyene kadar semra hanımı haklı buluyordum ama görüntülerden yaptıkalrı reklamı oy devşirmek için yaptıklarını anlamış olduk

    Cevapla
  5. MİLLETİ YANILTMISSINIZ SEMRA HANIM İYİ PARTİNN DÜSTÜGÜ DURUMA BAKK

    Cevapla
  6. 17 Ocak 2024, 10:18

    Dernek toplantısımı Ak parti adaytoplantısımı. Ben şahsen aday tanıtım toplantısı zannettim. Ak partinin milletvekili il başkanı ilçe başkanı adayları hepsi orada. Denek federasyonu mu yoksa Ak parti federasyonumu anlamadım. Haklı kadın. Yüzlerine ne varsa söylemiş. Alışık değiller tabi gerçekleri dinlemeye. Zorlarına gitmiştir.

  7. Sadece gülüyorum hastanede milletin yüzüne bakmiyordu

  8. Hayırlı olsun yığılcaya semra çamlı. İyi prim yapmış. Yığılcalının hakkını savunmak böyle olur işte. Bıktırdınız artık ne yol var ne pazaryeri. cumhur ittifakı diye diye kandırdınız milleti. yolun sonu görünüyor. bay bay ak parti

  9. Yanındakiler olduğu sürece bu aday bir yere gelemez resmen tuzağa düşürüyorlar. Dışarıda ne konuştuklarını bilmeyen yom şak şak başka bir halt yok oyuzden iyi parti seçim alamaz heleki semra hic

    Cevapla
  10. 28 Ocak 2024, 13:48

    Yasananlar enaz bu baslik kadar siyaset kokuyor.
    Kim hakli sorusunun altinda bir merak ve reyting dahasi ortami hararetlendirme ve haber kapma umudu… ama bu gayet dogal insan fitratinda bu vardir. Tabiatinin geregini yapiyor.
    Federasyon baskani Ilyas yildirim ile “akparti” milletvekili ercan ozturk ve diger ekmegin uzerine yag suren zati muhteremler bir aksam toplandilar ve dediler ki yigilca dernekler federasyonu acalim. Bir anda yigilca sevdalilari ortaya cikti. Secim takvimine girdigimiz acilislarin pesi sira yapildigi milletin hayrina yapilacak hizmetlerin bir rant olayina evrildigi su gunlerde bu insanlar siyaset yapmiyorda semra camli hanimefendi mi yapiyor. Evet su konuda haklisiniz bu soruda burda sorulmaz ki… eh onunda kusuruna bakmayin sorulacak soru o kadar fazla ki insan nereden baslayacagini bazen sasirabiliyor. Neticede buda insanin tabiatinda olan birsey.
    Karar ofsayt herkes ayni pozisyona girmis.
    Kim mi hakli ? Bence hakli da yok haksizda bariz ortada siyaset var. Kimse horozdan yumurta cikartmaya calismasin.

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!