CHP il binasına siyah çelenk bıraktılar

service

CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan’ın Yığılcalılar hakkında “gerici ve yobaz” açıklamasının ardından Yığılcalılar, CHP Düzce İl Başkanlığı binasına siyah çelenk bırakarak, tepki gösterdi.

CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan, partisinin Yığılca Belediye Başkan adayının tanıtım töreninde yaptığı konuşma sırasında ilçe halkına “gerici ve yobaz” demişti. Bu açıklamaların ardından Talih Özcan özür dilese de tepkiler çığ gibi büyüdü. Bugün de bu olayı protesto etmek isteyen vatandaşlar Anıtpark meydanında toplanarak, Talih Özcan’ın açıklamalarına yönelik basın açıklaması düzenleyip, CHP il binasına siyah çelenk bıraktı.

Anıtparkta yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

“Yığılca ilçemiz adını Osmanlı’dan almış, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘köylü milletin efendisindir’ sözünden yola çıkarak ekonomik anlamda sadece ilimizin değil Türkiye’nin ekonomisine değer katmış, kültürel değerlere sahip, devletine, milletine bağlı övgü ile bahsedilecek bir ilçedir. Ne yazık ki ismini bile anmak istemediğimiz Cumhuriyetimizin kurucusu ve değeri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP’den milletvekili seçilen ve Düzce’ye dayatma olarak ithal milletvekili olan zat, ilçemiz halkını küçük görerek, aşağılayarak hakaretlerde bulunmuştur. Gösterilen tepkiler sonrası bu vekil her ne kadar ‘yanlış anlaşıldım’ dese de aslında o görüntülerde, içindeki düşünceleri ve Yığılca halkına karşı nefreti dışa kusmuştur. İnsanın fikri ne ise zikri de odur. ‘Gericiliğin, yozluğun, yobazlığın kol gezdiği bir yerde’ demek ne demek? Olur da, bu kadar talihsiz bir hakaret olmaz, olamaz. Bilinmelidir ki bizler ne yobazız ne gericiyiz.”

Suç duyurusunda bulunulduğunu ifade eden Yığılcalı Avukat Mikail Yağız, “Gerekli başvurumuzu yaptık. Yığılca sahipsiz değildir” dedi.

Açıklamanın ardından Yığılcalılar, CHP Düzce İl Başkanlığı binasına siyah çelenk bıraktı.

Bırakılan çelenk ise partililer tarafından bina içine alındı. Polis ekipleri parti binası etrafından güvenlik tedbiri aldı.

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
3
vir_sl_
Virüslü
CHP il binasına siyah çelenk bıraktılar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!