Kızılay’dan ‘’Birbirimize Candan Bağlıyız’’ kampanyası

featured
service

Türk Kızılay Kan Hizmetleri Genel Müdürü Saim Kerman ‘’Birbirimize Candan Bağlıyız’’ kampanyası hakkında bilgi paylaştı.

15 Ocak 2024 tarihinde “Birbirimize Candan Bağlıyız” sloganı ile ulusal bir kan kampanya başlatan Türk Kızılay’ı bu kampanyanın ne denli önemli olduğu vurgulamak için açıklama gerçekleştirdi.
“Birbirimize Candan Bağlıyız” projesine ilişkin Kızılay Kan Hizmetleri Genel Müdürü Saim Kerman tarafından yapılan açıklama da, ‘’Türk Kızılay, iyilik köprüsünün inşasında en büyük destekçisi olan kan ve kök hücre bağışçılarının gönüllü olarak bağışladıkları kanlar ile binlerce hastaya umut olmaktadır. 4000’in üzerinde çalışanı, 18 Bölge Kan Merkezi, 69 Kan Bağış Merkezi ile ülkemizde sürdürülebilir güvenli kan teminini sağlamak misyonuyla çalışmalarına devam eden Türk Kızılay Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü, deneyimini yenilikçi teknoloji ve yaklaşımlarla birleştirerek, toplumun duyarlılığını artırmak ve güvenli kan ihtiyacının karşılanmasında sürdürülebilir model olmak hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bugün ülkemizin ihtiyacı olan kanın yüzde 90’ı Kızılay tarafından karşılanıyor.

Kızılay bunun yanı sıra aynı kan ekipleri ile TÜRKÖK projesi kapsamında kök hücre bağışçısı olmak isteyenlere de hizmet veriyor. Türk Kızılay, hazırlık çalışmalarını tamamlamasıyla birlikte 2014 yılında “Kök Hücre Bağışçısı Kazanımı” görevine başlamış olup Bölge Kan Merkezlerinde kurduğu 16 Kök Hücre Bağış Merkezi ile hizmetlerini sürdürmektedir. Bugüne kadar elde edilen başarıların sürekliliği düzenli kan bağışçılarının desteği ile sağlanıyor. Özellikle ülke kan stoklarının kritik seviyelere geldiği, içinde bulunduğumuz bu dönemde, stok sayılarının yıllık dönemsel normallere ulaşabilmesi konusunda düzenli kan bağışının önemi daha da artmaktadır. Çünkü biyolojik bir ürün olan kanın gönüllü bağış dışında bir temin yöntemi yoktur. Ülke kan ihtiyacının tamamen karşılanabilmesi ve sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi düzenli kan bağışı ile mümkündür. Kan bileşenlerinin uzun süre stoklanamayan bir tedavi aracı olduğu ve Ülke kan stoklarımızın belirli bir seviyenin üzerinde sürekli olarak tutulabilmesi için “Kan Acil Değil, Sürekli İhtiyaçtır” mesajımızı sürekli olarak vurguluyor, ülkemizde kan bağışı farkındalığı ve alışkanlığının oluşması amacıyla her yıl çeşitli kan bağışı kampanyaları ve etkinlikleri düzenliyoruz.’’ ifadelerine yer verildi.

‘’Birbirimize Candan Bağlıyız’’ sloganı hakkında açıklamalarına devam eden Kızılay Kan Hizmetleri Genel Müdürü Saim Kerman, ‘’İçinde bulunduğumuz kış şartlarında kan stoklarını belli bir seviyenin üzerine çıkarmayı hedefleyerek, “Birbirimize Candan Bağlıyız” sloganı ile ulusal bir kan kampanyası başlatıldı. “Birbirimize Candan Bağlıyız” sloganı ile başlattığımız ulusal kan bağışı kampanyasının toplumun dikkatini çekerek kan bağışlarına dönüşmesinin sağlanması sizlerin çok kıymetli destekleri ile mümkün olacaktır. Kampanyaya ilişkin iletişim kiti ekte paylaşılmıştır. Bu kapsamda T.C. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 15 Ocak tarihinde başlatılan “Birbirimize Candan Bağlıyız” kan bağışı kampanyasına destek verilmesi; sosyal medya, kurumsal yayınlar, web sitesi gibi çeşitli mecralarınızda kampanyamıza yer verilmesi kan bağışının yaygınlaşmasına büyük katkı sağlayacaktır. Şimdiden kampanyamıza vereceğiniz destekler ve iş birliğiniz için şükranlarımızı sunarız.’’ şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kızılay’dan ‘’Birbirimize Candan Bağlıyız’’ kampanyası

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!