Tam elektrikli otomobil satışlarında yüzde 329,5 artış! Türkiye 6’ncı sırada

featured
service

Avrupa ve Asya’dan birçok marka, daha önceden duyurdukları iddialı modellerini bu yıl içinde Türkiye pazarında da satışa sundu. “Yeşil otomobiller” olarak da adlandırılan elektrikli otomobillerin yanı sıra hibrit motorlu araçların sayısı da artmaya devam ediyor.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) tarafından derlenen verilere göre, Türkiye’de ocak-şubat döneminde benzinli otomobiller 97 bin 861 adet ile birinci sırada yer aldı. Hibrit otomobiller ise 21 bin 594 adetle ikinci sırayı aldı. Dizel satışları 15 bin 910 adet, otogazlı satışlar ise 1181 adet oldu.

Sadece elektrikle çalışan tam elektrikli otomobil satışları ise 8 bin 255’e ulaştı. Bu rakama, tekerleklere güç sağlamak için benzinli bir motor jeneratörle bir elektrik motorunu çalıştırarak aküyü şarj eden (uzatılmış menzil) araçlar da dahil edilince, elektrikli otomobil satış rakamı 9 bin 772’ye yükseldi. Uzatılmış menzil otomobilleri de Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTIP) olarak “elektrikli” sınıfında değerlendiriliyor.

İlk 2 ayda otomobil satışları geçen yılın aynı dönemine göre benzinli araçlarda yüzde 49,3 artarken, dizellerde yüzde 0,5 ve otogazlı araçlarda yüzde 43,3 düşüş yaşandı. Hibrit otomobil satışları yüzde 113,8, tam elektrikli otomobil satışları ise yüzde 329,5 arttı.

Tam elektrikli otomobillerin pazar payı yüzde 5,6’ya yükseldi. Bu dönemde benzinli araçların payı yüzde 66,9’a, dizellerin payı yüzde 10,9’a ve otogazlı araçların payı yüzde 0,8’e geriledi. Hibrit araçların payı yüzde 14,8’e çıktı. Türkiye’nin elektrikli otomobil satışları, Avrupa’daki birçok ülkeyi geride bırakarak 6. sıraya yerleşti. Sektör temsilcileri, bu yıl Türkiye’de 120 bin adet elektrikli otomobil satışı öngörüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tam elektrikli otomobil satışlarında yüzde 329,5 artış! Türkiye 6’ncı sırada

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!