Türkiye’den İsrail-İran gerilimiyle ilgili kritik uyarı: Kalıcı bir çatışmaya dönüşebilir

featured
service

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in İran topraklarına yönelik saldırı iddialarının son gelişmelerle kalıcı bir çatışma riski taşıdığını belirterek, tarafları daha büyük bir çatışmadan kaçınmaya çağırdı. Bakanlık, bölgedeki gelişmelerle ilgili yazılı bir açıklama yayınladı ve şu ifadelere yer verdi: “İsrail’in Şam’daki İran Büyükelçiliği’ne yönelik uluslararası hukuka aykırı saldırısıyla başlayan gerilim, son gelişmelerle kalıcı bir çatışma riski oluşturuyor. Olayları yakından takip ediyoruz.

Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmayı tetikleyebilecek adımlardan kaçınmaya çağırıyoruz.” Açıklamada ayrıca, “uluslararası toplumun önceliği, Gazze’deki katliamın durdurulması ve Filistin devletinin kurulmasıyla bölgede kalıcı barışın sağlanması olmalıdır” denildi. Öte yandan, İran Hava Kuvvetleri Üssü’ne yapılan saldırının ardından İran ve Suriye’ye misilleme olarak İsrail’in saldırı düzenlediği iddia edildi.

İran devlet televizyonu, İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin duyulduğunu bildirirken, Amerikan medyası ise ABD’li yetkililere dayanarak İsrail’in İran’a yönelik bir saldırı gerçekleştirdiğini aktardı. Suriye haber ajansı SANA’nın askeri kaynağa dayandırdığı habere göre ise İsrail, Suriye’nin güney sınırlarında Esed rejimi ordusunun hava savunma sistemlerinin bulunduğu noktalara roket saldırısı düzenlemişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’den İsrail-İran gerilimiyle ilgili kritik uyarı: Kalıcı bir çatışmaya dönüşebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!