Gaziler Köyü’nde Köse İsmail’i anma günü yapılacak

featured
service

Yığılca’nın kuruluşunda öncülük eden isimler arasında yer alan ve Gaziler Köyü’nde 300 yıllık Cuma Camisi içerisinde türbesi bulunan Köse İsmail için anma günü yapılacak.

Yığılca Müftülüğü ilçede farkındalık yaratmaya devam ediyor. İlçe Müftüsü İbrahim Arvasi tarafından büyük önem verilen konulardan bir tanesi olan farkındalık yaratmak için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Her gün bir başka köy ve camide köylülerle bir araya gelerek namaz kılıp sohbet eden İlçe Müftüsü İbrahim Arvasi, son olarak Gaziler Köyü’nde yer alan ve tarihi 300 yıla dayanan Cuma Camisi için bilinirlik çalışması başlatan müftülük, cami içerisinde yer alan ve Yığılca tarihi için önemli olan Köse İsmail içinde anma merasimi hazırlıyor.

Yığılca’nın tarihi Cuma Camisi içerisinde türbesi bulunan Yığılca’nın gönül erlerinden Köse İsmail için, anma merasimi ve toplu cuma namazı kılma etkinliği yapılacak. Bu etkinlik ile Yığılca tarihinde önemli katkıları bulunan Köse İsmail’i anma merasimi ile tarihi 300 yıla dayanan Cuma Camisinin bilinirliği artırmak hedefleniyor.

25 Nisan Perşembe günü akşam namazını kılmak için Çukurören Köyü Resüller Mahallesini ziyaret eden Müftü İbrahim Arvasi, burada bölge vatandaşlarıyla yaptığı görüşme sonrasında, Köse İsmail’i anma ve toplu Cuma namazı etkinliğinin yapılması kararlaştırıldı.

Köse İsmail’i anma günü etkinlikleri kapsamında yapılan açıklama da, dini ağırlıklı bir etkinlik yapılması ve yöre halkı ile komşu köylerinde katılımı sağlanması ile bu etkinliğin geleneksel hale getirilmeye çalışıldığı aktarıldı.

Söz konusu etkinlik için Vakıflar Genel müdürlüğünden izin alınarak bir dernek kurulması için çalışmalara başlandı. Bu yıl ilk defa 21 Haziran’da yapılması kararlaştırılan etkinlikte gelecek ziyaretçilere yemek ikramı yapılacak.

Yığılcanınsesi gazetesi olarak ilçemizdeki etkinlik haberlerini siz okuyucularımızla paylaşacağız.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gaziler Köyü’nde Köse İsmail’i anma günü yapılacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!